Loden afvoer naar nieuwe PVC afvoer

Dolfijntje33

  • #1
Ik woon in een appartementen complex uit de jaren '60, 1963 om precies te zijn. Nu wil ik de badkamer gaan verbouwen en de badkuip vervangen door een douche. Gisteren heb ik even onder het bad gekeken en zag dat er loden afvoerleidingen. In onze moderne tijd gebruiken we daar inmiddels natuurlijk PVC voor.

Hoe kan ik het beste de nieuwe PVC afvoer waterdicht gekoppelt krijgen aan de oude loden afvoer. Ik ben namelijk van plan om de loden afvoer leidingen die vervangen kunnen worden maar gelijk compleet door PVC te vervangen. Ik ontkom er echter niet aan dat ik het op lood zal moeten aansluiten.:-(

Is het wellicht een oplossing om een PVC pijp in de loodleiding te schuiven en die af te dichten? Waarmee kan ik dit dan het beste doen?

De vloer zal zowieso een stukje opgehoogd worden dus de leidingen kan ik dan mooi vast leggen in de vloer zodat hier later zo min mogelijk beweging in kan komen.

Wie helpt me uit de brand...... ik wil komende vrijdag namelijk al gaan beginnen met de sloop van alle oude meuk... jawel.. allemaal nog uit 1963.:-)
 

Pepjo

  • #2
Bij Gewa produktlink werkt niet meer

Is dus gewoon te koop. Even rondinformeren.
 

Hanzel

  • #3
Zelfde vraag. Kun je dit overgangsstuk ook weer in de muur metselen? Ik moet nl het zelfde doen en wil dit netjes in de muur wegwerken!
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu