Lijm verwijderen van trap

Rwouters

  • #1
Ik heb vloerbedekking verwijderd van mijn trap. Op de bovenkant van de treden is lijm met een lijmkam aangebracht en die heb ik zonder problemen met Alabastine vloerbedekkinglijmverwijderaar kunnen weg halen (insmeren, half uurtje wachten en met een verfkrabber schraapte ik de treden schoon).
Op de zijkanten van de trap en de onderkant van de treden is een bisonkit-achtige lijm gebruikt (kleur is wat meer oranje t.o.v. bisonkit, structuur is hetzelfde). Met de Alabastine lijmverwijderaar wordt het wel zacht maar het is eigenlijk te elastisch om het makkelijk te verwijderen.

Heeft iemand een tip hoe dit makkelijker kan?
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #2
Kort geleden bij de hand gehad. Enige manier bleek de (elektrische) verfbrander, niet te heet stoken (dus niet zwart blakeren) en steeds maar krabben. Zorgen voor vlijmscherpe krabbers. In de moeilijke hoekjes met een smalle beitel.

Is het ergste weg, dan helpt een driehoek schuurmachine met zeer grof schuurpapier (korrel 40) ook nog, maar de ellende is dat het schuurpapier heel snel volloopt met de resten kit. Kost dus relatief veel schuurpapier. En omdat de houten trap lekker meeresoneert, is de herrie enorm. In elk geval gehoorbescherming dragen en de rest van de familie elders onderbrengen... :mrgreen:

Kontaktlijm (Bisonkit was de merknaam van een kontaktlijm toen die nog maar pas bestond) is oplosbaar in 'thinner', maar dat helpt niet omdat je het dan alleen maar uitsmeert. En je hebt zoveel nodig dat je er van omvalt (dat spul bevat tolueen, hardstikke slecht bij inademing). En brandgevaarlijk tot en met...
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu