Lewisplaat vloer => vast? zwevend? vastschroeven? kimband

GAP

 • #1
Goedenavond.

Op zolder bij mij heb ik de wasmachine staan. De zolder heeft een houten vloer. De planken waaruit de vloer bestond heb ik verwijderd, dwarsbalken aangebracht tussen de vloerbalken (vanwege overspanning >60cm en ik niet wist of OSB-plaat dat aankon) en dus OSB als vloer gebruikt, hieroverheen vloerbedekking. Nu willen we houten vloer leggen boven dus het tapijt is weg. Maar nu staat de wasmachine te dansen. Nu wil ik het goed aanpakken en Lewisvloer storten want dit is niet te doen.
Nu lees ik her en der verschillende verhalen over wat te doen:
- vastschroeven aan de balken
- zwevend van de muur liggen, ook op stroken leggen tbv isolatie.
- frame maken, plaat erin en volgooien, weg probleem.

OSB kan niet weg, want dan haal ik de overspanning niet, omdat anders de Lewisplaat voor de deur uit zou komen. OSBplaat moet dus onder de Lewis blijven. Dus moet ik er ventilatiegaten inboren.

Wie kan mij vertellen wat nu de juiste werkwijze is?
Mijn doel is gewoon om de wasmachine zo min mogelijk te horen.

moet ik nu zwevend leggen, of vast? hoe doe ik dat bij de muur? (vanwege verwijderne plankenvloer ruimte tussen, stort ik dit vol dan loopt het dus ertussen. Dus een balkje tegen de muur maken?)

Ik vind het lastig, omdat ik ook zoveel tegenstrijdigs lees. Kan iemand mij helpen?
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Jan

  Algemeen beantwoorder
  Moderator
  • #2
  Zet de machine op en plaats waar de poten even ver van de balken staan, stel de machine waterpas en zorg dat de machine stevig staat op alle vier poten.
  Helpt dit niet dan de schokdempers controleren, kan ook de oorzaak zijn.

  Lukt het dan nog niet dan is het plaatsen van een dik stuk plaatmateriaal van ongeveer 30 a 40 mm onder de machine doch breder dan de afstand tussen de balken een mogelijkheid.
   

  BeeTeeWee

  • #3
  - Ik zou de Lewisplaat alleen in het midden vastschroeven aan de balken
  - Loslaten van de muur, d.m.v. randstroken
  - Normaal leg je die stroken alleen op de balken.

  Waar ik me een beetje zorgen over maak: je zegt dat de OSB plaat niet weg kan omdat je anders de overspanning niet haalt. Betekent dat dat de Lewisplaat op dat punt in feite niet door de balken, maar door 18mm OSB wordt gedragen? :?

  Wat Jan zegt is natuurlijk juist: dat dansen van de wasmachine wordt natuurlijk vooral veroorzaakt doordat ie niet waterpas staat of doordat ie versleten schokbrekers heeft. DAT is waarschijnlijk je probleem, niet je Lewisvloer.
   
  Status
  Niet open voor verdere reacties.

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu