Lekkende rioolbuis dichten

System7

  • #1
Hallo, ik heb een huis uit '66 met Eternit (asbest) rioolbuizen welke onder de houten vloer van de woonkamer lopen. Vanochtend hoorde ik in ene geklater en een inspectie in de kruipruimte wees uit dat de rioolbuis flink lekt ter hoogte van het T-stuk waar de hemelwaterafvoer en de WC samenkomen.

Hoe kan ik dat snel dichten? Ik kan me herinneren dat er een goedje was dat je voor lekkende platte daken kon gebruiken en dat je erop kon smeren terwijl het nog nat was, bestaat zoiets ook voor rioolbuizen?

Alvast bedankt!

Groeten,
Joost
 

Fiesiekus

  • #2
Ja, hetzelfde goedje. Shell-kit genaamd. Overigens, is het een scheur, of zit er echt een gat (gezien het geklater) in de pijp? Foto van het lekkende deel?
 

Pepjo

  • #3
Even naar de bouwmarkt hollen : er bestaat ook reparatiepasta die onder water, bijv in een zwembad, kunt gebruiken. Dit spul kun je er opplakken.

Wel is het aan te raden je riolering te laten vernieuwen, lijkt me.
 

System7

  • #4
Het geklater komt doordat onder het lek een plas is ontstaan en het water er van zo'n 30 cm hoogte in valt. Volgens mij valt het wel mee met de hoeveelheid lekkage. Maar het is wel in ene veel erger geworden, ik kon altijd wel aan de grond in de kruipruimte zien dat het daar een beetje gelekt had, maar nu is het veel meer. Nou ja het regent hier nu ook en zo'n ouwe buis kan natuurlijk altijd een stukje scheuren door werking e.d.

Ik ga achter die Shell-kit aan. Dank voor je reaktie!

Groet,
Joost
 

System7

  • #5
Ja, die rioolbuizen moeten eruit maar ik ben een beetje bang voor de kosten. Het is een buis over de hele breedte van mijn huis (7.5 m) en hij is van Eternit, dus asbest. En dan wordt het waarschijnlijk een hele dure grap.

Dus voorlopig maar even repareren. De houten vloer gaat er sowieso uit dus dan kan ik nog wel even kijken wat ik doe.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu