Lekkende muur

Steenovenvj

  • #1
Goedenavond!

Binnen mijn inloopdouche is het eea misgegaan met de plaatsing hiervan ben ik achter gekomen.

Tussen de wandtegel en de vloertegel zat te weinig ruimte, ~1mm en tussen de vloertegel en de wand zat een ruimte van 5mm. Deze was onopgevuld en fungeerde als voetenbad voor de cellenbetonwand.

Nu klonken de tegeltjes dus ook hol en na enkele te hebben losgetikt blijkt dat het water ongeveer tot 60cm hoog opgetrokken is.

Nu wil ik de boel verhelpen maar hoe pak ik dat het beste aan?

Mijn idee is allereerst de ruimte van 5mm tussen vloertegel en de wand opvullen met voeg. Momenteel heeft deze onopgevulde ruimte als soort bad gefungeerd die gevoed werd door een slechte kit rand tussen wandtegel en vloertegel. Kan dit?

Ten tweede dus het opnieuw tegelen van de muur en 6mm ruimte tussen wandtegel en vloertegel laten. Deze vervolgens dicht kitten.

Echter, de wand is ontzettend nat en zal dus even moeten drogen. Wat kan ik vervolgens doen zodra gedroogd? Ik wil graag alleen de onderste 3 lagen tegels vervangen (90cm) gezien het op deze hoogte ruim droog is.

Hoor graag jullie advies!

IMG-20230414-WA0023.jpeg
IMG-20230414-WA0025.jpeg
 

Steenovenvj

  • #2
IMG-20230414-WA0021.jpeg
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #3
Dat is wel serieuze schade, en is niet zomaar opgedroogd. Wellicht handig om contact op te nemen met je opstalverzekering.
 

Steenovenvj

  • #4
Hi Walker,

Dat heeft denk ik geen zin gezien het om kit en voegwerk gaat.

Wil graag richting een oplossing, ga met vakantie dus kan het in ieder geval mooi een poos drogen en zou er daarna mee aan de slag willen.
 

Boertje125

Vaste Beantwoorder
  • #5
ik mis kimband.
of een opstaande plint als de vloer granito is in plaats van tegels
 

BigBert

  • #6
M.i. moet hier alles eruit en opnieuw opgebouwd worden met waterdichte pasta en kimband. Daarna opnieuw tegelen, voegen en kitten. Maar eerst alles heel goed laten drogen.
 

Steenovenvj

  • #7
Het is minder erg dan ik dacht. Er zat stucwerk over het kimband heen. Dit is nat geworden. Kimband zit er goed onder. Cellenbeton is nog zga droog doordat kimband wel goed is aangelegd.

20230415_121448.jpg 20230415_121444.jpg
 

Steenovenvj

  • #8
Zijn er ideeën over het herstel? Ik heb alle tegels eraf gehaald tot waar het stuc nat was. Hoe kan ik het beste de wand egaliseren zodra het gedroogd is?

Heb het natte stucwerk eraf gekrabt en voorzichtig in de hoeken op het kimband gelet zodat dit intact bleef.

Gezien het vocht achter de wand heeft de kimband zijn werk overigens prima gedaan.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu