Lekkende waterleiding in muur/vloer

54321

 • #1
Hallo,

Ik heb een probleem met een lekkende waterleiding in een hoek van mijn badkamer. De vorige bewoner heeft een koppeling geplaatst in een leiding die mogelijk in de overgang van de vloer naar de muur zit (zeg maar achter de tegel)Nu wil ik me even verdiepen in de mogelijkheden hoe ik deze leiding kan repareren. De vorige bewoner heeft 12 mm buizen gebruikt die gesoldeerd zijn. Ik heb de boel nog niet opengebroken en zou graag willen weten hoe ik de defect koppeling er eventueel tussen uit haal of opnieuw doe/kan solderen. Het mag duidelijk zijn dat ik natuurlijk niet de hele badkamer wil afbreken...

Voor de duidelijkheid, ik weet dus nog niet wat ik onder tegels aantref ( koppelstuk of een t stuk of zo )

Graag jullie bevindingen.
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Verwarming Sp.

  Specialist Verwarming
  • #2
  Schakel de verzekering in. Niet zelf gaan klussen, dit is gedekt door de opstalverzekering.
   

  54321

  • #3
  Vergoed een verzekering dat normaal gesproken? Dat zou mooi zijn!

  Ik neem aan dat een verzekering alleen in dit geval het repareren van de tegels zal betalen en niet het fixen van het leidingwerk.

  Bedankt alvast voor deze tip!
   

  Peter

  Specialist Bouw/Sanitair
  • #4
  Verzekering vergoed vaak alleen de gevolg schade, maar niet de oorzaak.
   

  De Bob

  • #5
  Ondeskundige montage wordt waarschijnlijk niet vergoed, maar kijk eerst wat er in de muur zit.
   

  54321

  • #6
  De leidingen zitten al misschien 15 à 20 jaar in de vloer en muur. Het is lekken is zo`n week geleden spontaan begonnen.

  Het opnieuw betegelen is misschien wel het minste werk.Ik zit me af te vragen hoe je de koppeling tussen 2 koperen buizen uit haalt zonder al te veel hak en breekwerk? Reparatiekoppelingen kan je normaal gesproken ergens zo tussen in zetten. In dit geval is het een stuk moeilijker.Ik kan slecht van de halve vloer en of muur de tegels afkappen ( heb het zelfde model niet)

  De vraag is dan inderdaad of je de klus zelf doet of laat uitvoeren.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu