Lekkende inloopdouche

Janssenfrank

 • #1
Begin 2011 is mijn badkamer gemaakt met dus een inloopdouche. Nu kwam ik er voor 2 maanden terug achter dat er een gele plek in mijn huiskamer tegen het plafond zit precies onder de douche dus. Er zijn 2 deskundigen komen kijken. De eerste zei dat alles zo netjes gedaan was, hij kon niets zien in de kitnaden. Dus verwachte we dat het misschien daaronder zat. De 2e die kwam zag toch wel wat in de kit naad. Hij kon zo een mesje langs de tegel en de kitnaad steken. Dit was de kitnaad langs de draingoot en de tegel. Hij zij overigens ook dat er heel mooi gekit was, alleen had de tegel niet met de geslepen kant tegen de draingoot moeten zitten. Als je een tegel slijpt komt het glazuur weer vrij en kit hecht hier heel slecht op.

Wie heeft hier nog meer ervaring mee? Of beter nog, wie kan me zeggen wat er misschien niet goed is.

Het enige wat ik weet dat ik noooooooooit geen inloopdouche meer hoef. Had toen gewoon die douchebak moeten doen. Kitnaden zit niet eens in de verzekering, dat is natuurlijk ook niet voor niets. :wink:
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
 • #2
Is er wel gekit achter de kraan rozetten gekit
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
 • #3
Als de badkamer door een bedrijf gemaakt is, hoort er nog garantie op te zitten.
Dus laat die het dan even nakijken.

En in ieder geval de goot opnieuw afkitten, met een geschikte kit.
Dus niet met een siliconen of sanitair kit.
 

Janssenfrank

 • #4

Janssenfrank

 • #5
Peter schreef:
Als de badkamer door een bedrijf gemaakt is, hoort er nog garantie op te zitten.
Dus laat die het dan even nakijken.

En in ieder geval de goot opnieuw afkitten, met een geschikte kit.
Dus niet met een siliconen of sanitair kit.
Tja, dat is het em juist. De aannemer is failiet gegaan nadat alles klaar is. Dus de garantie is voor mij allemaal weg. Alles moet via de verzekering en voor kitnaden ben je dus niet verzekerd.

Komende week komt er een kitter langs. Ik vraag hem wel of die speciale kit gebruikt. Eigenlijk zou ik de kitter die bij mij gekit heeft ook eens moeten vragen waarmee hij gekit heeft.

Bedankt voor jullie reacties alvast.
 

Bouwstakker

 • #6
Is het niet verstandiger om de kit eruit te halen en met tegelvoegsel te voegen...? ik was bij een kennis bezig waar een kitter de badkamer af kwam kitten die heeft het douche putje niet gekit... hij adviseerde te voegen met voegsel.
sc6
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
 • #7
Is zeker niet verstandig, om de goot niet af te kitten, en mee te voegen.
En ik zou dat ook zeker niet doen.
Een rvs goot of putje, zal door het warme water krimpen en uitzetten.
Een gewone voeg, kan dit niet opvangen, met alls gevolg dat het gaat scheuren, met lekkage tot gevolg.
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
 • #8
Kan je een foto plaatsen wat er zoal in de badkamer staat.

Want het hoef soms niet eens de inloop douche te wezen.
Vaak moet men in de betonkappen om een leiding aansluiting te maken.

Deze leiding zit vaak heel diep en door kappen kunnen haarscheuren komen in de vloer.

Dus als er iets bv onder het bad lekt dan loopt dat over de betonplaat en als de put gewoon met cement is vast gezet kan daar het vocht of water langs trekken, en dan lijkt het alsof daar iets lekt.

Ook is van belang wat voor betonvloer het is.
 

Janssenfrank

 • #9
Oke de badkamer in zijn geheel. Is maar klein, met douche, wc en wasbak.Kranen + geuje


Geutje


Slaapkamer: Dit is de achterkant van de douche zeg maar. Deze schade heeft ook nog te maken met een eerdere lekkage van de waterleiding. Alleen je ziet dat de novilon op blokjes hout staat om nog steeds te drogen. Dat dit nog nat is heeft denk ik dan weer met de badkamer te maken. Lastig allemaal hoor.Dit is de plek recht onder de douche. Precies op die streep staat de muur van de badkamer/slaapkamer.Laten we hopen dat jij (henk253) dan niet gelijk hebt. Dan weet ik echt niet meer waar ik moet zoeken.

Die kitnaad bij de drain is het toch denk ik, daar steek je op sommige plaatsen zo een mesje in. Dat vertelde een "deskundige" :roll:
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
 • #10
Zag aan de kit wel een paar plekjes dat zal wel door het geprik van het mesje zijn.als je lekkage via je kit naad hebt dan heb je er ook vaak schimmel in zitten zie een voorbeeld.
Je had er over een waterleiding lekkage hoe is deze gemaakt?

Ook viel me de afstand van je lekkage op ten opzichte van je douche


 

Janssenfrank

 • #11
De afstandenEn ik heb net nog eens heeeeeeel goed gekeken, en kijk dit eens! Daar zit die goed los.Die lekkage toen heeft heel ergens anders gezeten. Dat was op de wasruimte. Ook boven op een ander kamertje (langs de badkamer) in de muur. Dit hebben ze toen wel opgelost. Maar er is toen ontzettend veel water naar onder gelopen en dit zag je toen ook in de muur van de slaapkamer. Op de een of andere manier liep het daar langs naar beneden. Maar dit maakt alles wel zo verwarrend.
Ik heb in ieder geval al tegels bij besteld voor de badkamer mocht ik wat open moeten breken en die niet meer te krijgen zijn.

Dus wat ik nu van plan ben is:

Deze week komt een kitter kijken die er ervaring mee heeft. Die zegt waarschijnlijk ook de kit eruit te halen. Dit doe ik dan en dan mag hij het goed opnieuw kitten. Nu wil ik alleen weten of er nu echt speciale kit is (2 componenten heb ik ook al van gehoord) en of het waar is dat kit niet goed hecht aan de geslepen kant van een tegel. De tegelzetter zij dat dit laatste klare onzin was. Hier heeft niemand er wat mee te maken dus krijg ik lijkt me ook echt eerlijke antwoorden.

Erg fijn dat jullie me zo goed helpen trouwens. Had ik niet zo verwacht! :D
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
 • #12
Wij doen het graag om problemen op te lossen of een poging doen tot :wink:

Als je op nieuw gaat kitten moet de onder grond goed droog zijn.

Maar me gevoel zegt me hier klopt iets niet, die lekkage plek slaapkamer muur zit buiten de douche gedeelte.

zoals je zegt een gewezen lekkage maar de lekkage plek zit onder in.

doe dat novilon eens om hoog en kijk hoe de vloer er uit ziet evt daar ook een foto van.

Want tot hoever is de vloer nat, want er lekt het niet naar beneden

wat voor merk of type drain is het
 

Janssenfrank

 • #13
Waar het stucwerk los zit op de slaapkamer dat is helemaal droog. Dat is (denk ik) de vervolgschade geweest van die lekkage die ik had 1 dag voor oplevering (toen hadden ze de hoofdleiding aan gezet). Later kwam ik erachter dat het onder de novilon nat was. Ik dacht dat is nog van die lekkage van toen. Dus ik die novilon weken aan een stuk open laten liggen voor te drogen. Dacht je dat het droog was, maar zodra je de novilon terug legt wordt het er weer vochtig. Dat is lijkt me dan ook het vocht van de douche. Dus...alleen de vloer is nog nat en niet de muur daar. Als je die foto van de plek bekijkt in de woonkamer zie je ook dat die plek verdeeld is over de slaapkamer en de badkamer. Maar ja, het water komt er natuurlijk door waar de platen van het dek tegen elkaar komen. En dat is daar ook predies.

Om het nog lastiger te maken. :roll: ...

Tijdens die eerste lekkage is er ook nog eens water in de mantelbuizen van het elektrisch gelopen (ja moet niet gekker worden he). Dit liep toen ook rechtstreeks de meterkast in en dat is wel het laatste wat je wilt. Maar nu kan het ook nog zijn dat er nog steeds water in die buizen zit. En er nu dus nog uit is gelopen. Moet wel heel toevallig zijn allemaal omdat je de lekkage van nu precies bij de douche ziet en de kitnaad los zit.
Vandaar dat ik dit achterwege heb gehouden, zo wordt het wel erg ingewikkeld en het voor 70 procent toch niet dat is.
Dus nu weten jullie het precies. Hoeveel pech kan een mens hebben.

ps. zit jezelf in dit vak henk?
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
 • #14
Zelf heb ik 35 jaar als alround loodgieter/dakdekker in het vak gezeten, heb heel vaak lekkage problemen bekeken die dingen interesseren mij erg.


ken je wel een filmpje laten zien waarom ik het vreemd vind.

Die drains moeten voor zien zijn van kimband dit is om te zorgen dat de put goed waterdicht afsluit ten op zichte van de vloer.

Ook de hoeken van de douche recht opstaande en liggende moeten voorzien zijn van kimband

in het filmpje zie je als er een tegels is gescheurd of kit los zit dan loopt het water weer in de put.
misschien dat je het nog weet hoe de put is geplaatst,

Om het nog ingewikkelde te maken is overal rondom de badkamer de vloeren droog.

alles eerst verder goed laten drogen evt kitten en in de slaapkamer een bouwontvochter plaatsen zodat die vloer daar droog is.

nu alleen met behulp van slang in de drainafvoer lang water laten lopen 1-2uur en daarna stoppen en kijken naar een poos als je vloer in de slaapkamer weer vochtig word.

zo niet dan is de afvoer wel goed.
 

Janssenfrank

 • #15
Hoe het geplaatst is kan ik niet zien. Of het überhaupt wel zo gedaan is als in het filmpje geloof ik niets van. Ik heb namelijk wel een "Easy Drain".

Met de slang rechtstreeks in de afvoer heb ik al geprobeert. Hierdoor werd het niet natter.

Ik heb een kitter gebeld en die zei dat kit dus niet goed was. Iets van 2 componenten had die het over. Dus, de kit eruit zei die, dan eventueel ff met slijpschijfje "schoon" slijpen. Want de geslepen kant van de tegel was uit den boze voor kit. Die 2 componenten werkte altijd zei die. De naam van het spul weet ik even niet (mijn vader heeft dat opgeschreven). En GOED schoon maken. En zorgen dat het droog is. Ik douche me vanaf vandaag ook al niet meer (wat zal ik gaan stinken :P )

Nu gaat mijn vader dat doen samen met een vutter die ook lang in dat vak heeft gezeten. Als je wat goed wil doen moet je het toch zelf doen volgensmij.


Links naar de winkel verwijderd, die zijn niet nodig voor een advies, mod.
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
 • #16
Nogmaals wil ik even aangeven, dat ook al is de aannemer failiet, je recht hebt op garantie in deze.
De aannemer zal waarschijnlijk ook aangesloten zijn geweest, bij een waarborgfonds.
Die kun je dan inschakelen, en zij handelen dan de garantie af.

Of het moet zijn, dat het gemaakt is door een of ander klusbedrijf die nergens bij aangesloten is, of een beunhaas.
Dan heb je pech gehad.

Maar elk goed bedrijf is aangesloten bij een waarborgfonds, die instaat voor eventuele klachten of geschillen van het bedrijf, ook nadat het bedrijf failiet is gegaan.
Dat zijn ze verplicht.
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
 • #17
Oke we wachten het wel af wat het resultaat is na het kitten

Succes
 

Janssenfrank

 • #18
Uhm, de plannen zijn weer gewijzigd. Mijn vader heeft met een andere tegelzetter gebeld. Hij zegt dat het eigenlijk de schuld was van de tegelzetter. Hij zegt, haal het er maar helemaal uit, want ook al is de kit niet goed dan hoort het water alsnog weg te lopen. Zoals je mij dat filmpje liet zien henk. Hij zegt dat als hij het maakt het voor 100% waterdicht is. En geeft er de garantie bij. En ik krijg het verzekerd. Hij wou trouwens ook nog in het bestek kijken vanwege dat waarborgfonds peter.

Dus nu is het afwachten. Ik heb er nu wel vertrouwen in gelukkig.

Jullie horen er nog van.

Bedankt voor jullie hulp nogmaals.
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
 • #19
:prima: graag gedaan

Toch maar goed dat je even door pakte

Succes
 

Janssenfrank

 • #20
Beste klussers,

Vanmorgen is de tegelzetter geweest en hij heeft de hele morgen de slang in de drain laten lopen. Het is hierdoor niets natter geworden. Daarna heeft hij de achterste tegels los gekapt en toen zag hij meteen het probleem. De drain was dus helemaal niet goed aangesloten. De flap hadden ze naar binnen geklapt (naar de geut toe) ipv naar buiten. Hierdoor liep het water wat door de kapotte kitnaad liep over die flap richting de muur (van de slaapkamer. Wat verklaart dat de vloer daar altijd nog wat nat was. En omdat ik hier alleen woon was het nog lang niet zo nat als dat er een gezin zou wonen. Dan was het zeker gaan druppen zei die.
Aankomende woensdag gaan ze de tegels eruit halen. Donderdag alles repareren en vrijdags weer kitten.

Hier nog wat foto's van de situatie van nu! 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu