Lekkende Bauknecht GSI 6988

DrPulder

  • #1
SN 8546 698 01770

De Bauknecht vaatwasser hield het voor gezien, na wat speurwerk hier heb ik 'm geopend en er stond water op de onderplaat. De bron van het water is een scheurtje in een kort stukje slang tussen motor en de, zeg maar, trommel.

Nu is dit stukje slang volgens mij aan de motor gegoten, zit ook geen klem om o.i.d. Op andere sites lees ik dat mensen dan aan een nieuwe motor vastzitten, en da's niet goedkoop begrijp ik.

Heeft er misschien iemand een idee hoe dit op te lossen? Ik kan wel wat friemelen met een stukje slang en wat klemmen maar ik weet niet of dit een bepaalde diameter moet hebben of dat er bijvoorbeeld een behoorlijke druk op komt te staan waardoor dit moeilijk zo niet onmogelijk is.

Graag hoor ik wat meningen of oplossingen van jullie, bedankt alvast!

[/img]
 

Witte Hond

  • #2
Er zijn mensen die er inderdaad een stuk tuinslang van een bepaalde diameter op zetten, maar ik heb hier zelf geen ervaring mee. Maar je zou het zonder meer kunnen proberen.

Een nieuwe motor kun je altijd nog monteren.
 

Gericom

  • #3
Pomphuis incl. rubber is te vervangen. Alleen het onderdeel wordt waarschijnlijk niet meer los geleverd. Er zijn ook andere pomphuizen waarvan het rubber makkelijk overgezet kan worden. Het oude rubber moet je dan gewoon afsnijden en het nieuwe met 2 rvs slangeklemmen vastzetten.
 

DrPulder

  • #4
Ik heb begrepen op consumenten fora dat dit vaker voorkomt en dat het betreffende stukje slang er aan is gevulcaniseerd. Vervanging van dit onderdeel met slang zou rond de € 200,- kosten.

Ik heb er nu een stukje gewapende slang met 2 klemmen tussengezet en het lijkt vooralsnog prima te werken, hij lekt nog niet...

Nu nog eens de "soda schoonmaakmethode" draaien en dan is ie naar ik hoop weer als nieuw :lol:
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu