Lekkende quooker

Koenieboy

 • #1
Bij gebruik van onze Quooker lekt er helaas veel water in ons keukenkastje. Nu is de Quooker al 8 jaar geleden geinstalleerd en heeft er geen onderhoud plaatsgevonden. Mijn vraag is kan ik dit zelf of moet ik hier hulp voor gaan inroepen? Liefst doe ik e.e.a. zelf uiteraard. Volgens mij lekt de Quooker vooral omdat de zwarte ribbelslang (zie foto 2) aan de bovenkant onder de grijze bar-kraan helemaal kapot/poreus lijkt. Die zou ik dus denk ik moeten vervangen, maar het uiteinde van deze slang lijkt soort ingeslepen in de afvoerbuis (foto3)? Alle tips zijn welkom.
bvd, Koen

 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Kluskoppel

  • #2
  Dat is de slang van de inlaatcombinatie. Het is normaal dat daar wat druppels water in worden afgevoerd. Dat is namelijk de overdruk vanuit de boiler (als water wordt opgewarmd dan zet het uit, zou je inlaatcombinatie niet hebben dan klapt je boiler uit elkaar).

  Hoe de slang op de grijze afvoer is aangesloten ziet er wat vreemd uit. Het lijkt alsof er een gat in is geboord en de slang erin is vastgekit. Meestal zaag je de buis door en zet je er een T-stuk tussen. Deze heeft op de zijkant dan een aansluiting voor je afvoerslang. Ik zie echter in een filmpje dat het vaker op deze manier wordt gedaan met een Quooker:  tsja als het waterdicht is...

  Ook ligt de slang nu maar gewoon wat los te bungelen. Zoals het nu is gemonteerd verbaast het mij dat er geen rioollucht in je keuken komt.

  Dit is hoe het zou moeten, het gaat om de zwarte slang. Je ziet dat hij onderaan een extra bochtje heeft, zodat je een waterslot creëert waardoor er geen rioollucht in je keuken komt.


  Zoek maar eens op 'afvoerslang inlaatcombinatie'. Dan vind je een vervangende slang. Lekt hij op meerdere plekken of alleen vlak onder de inlaatcombinatie? Je hebt best wat lengte, wellicht kun je (nadat je de zwanehals hebt gemaakt) aan de kant van de inlaatcombinatie de wartel losdraaien, een stuk van de slang afsnijden en dan weer monteren?

  En een keer onderhoud uitvoeren aan de Quooker kan ook geen kwaad, vermoedelijk zal hij vol met kalk zitten. Kijk eens op YouTube, daar staan wel filmpjes waarin wordt uitgelegd hoe je hem van binnen schoonmaakt en filter e.d. vervangt.
   

  Henk253

  Vaste Beantwoorder
  • #3
  Misschien wat verstopt omdat het een lange slang is waar keuken resten in komen.

  boven even los koppelen en door blazen.
   

  Frank

  Vaste beantwoorder
  Moderator
  • #4
  De bevestiging van de slang op de pijp is een Quooker ding. Je kreeg bij de set een boor om een gaatje in de leiding te boren en een plug die je daar in kon draaien en lijmen.
   

  Ambidexterity

  • #5
  Dit is nog steeds zo, zo is het bij mijn ook aangesloten. Alleen die slang lijkt me ook voor riool luchtjes zorgen zoals Kluskoppel al schreef. In de handleiding van nu staat dat je er een losse knop in moet leggen.
   

  Koenieboy

  • #6
  Allen,
  Zeer veel dank voor al jullie nuttige reacties! Eerst heb ik de slang ingekort. Scheelt ruimte in de keukenkast en een aangetast stuk van de slang daardoor kunnen elimineren. Helaas stopte dat het lekken nog niet. Daarna de slang proberen schoon te blazen. Dat was de gouden tip! Na hard blazen plopte de slang ineens weer open :D

  Ik heb nog wel een laatste vraag. Nu ik de Quooker acht jaar in gebruik heb raden jullie aan het Hitac -faq filter te vervangen. Het lijkt me dat mij dat zelf wel moet lukken, maar weet eigenlijk niet of het ook echt nodig is. Ik woon in regio Amsterdam waar de hoeveelheid kalk in het water dacht ik wel meeviel. Ik hoor het graag!
  gr Koen
   

  Wgb

  Vaste Beantwoorder
  • #7
  Ik vroeg me altijd al af waarom is die kraan zo duur. Valt eigenlijk best mee, je krijgt daarvoor een half gevuld keuken kastje. :o
   

  Ambidexterity

  • #8
  ±5 jaar staat daarvoor. Het filtert ook chloor en andere viezigheid wat in het water zit. Als je een beetje handig bent stelt het niet veel voor om het te vervangen. Nieuw filter setje zit ergens tussen de 30 en 40 euro dacht ik.

  Die van mijn zit er 2 maanden net nieuw in, ik hebt er een datum op geplakt.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu