Lekkende kraan. Kraan lekt meer op de warme stand

Rickertarendsoog

  • #1
Hoi Allemaal!

Ik heb een vraagje. De keukenkraan van mijn schoonouders begon te lekken, dit was al een redelijk oude kraan dus hebben we deze vervangen door een nieuw model van Grohe. Nu zijn we een paar maanden verder en is de kraan weer aan het lekken. Het gaat om +\- 100ml per dag. Het is een mengkraan dus ik heb mijn schoonmoeder gevraagd of er verschil zit tussen het lekken op de warme stand of op de koude stand. Ze geeft aan dat de kraan meer lekt op de warme stand. Wat mij aan de keukenboiler doen denken. (Plieger 5of10 liter weet ik niet precies)

Extra, info en wat ik al geprobeerd heb:

Ze hebben dus een Plieger elektrische keukenboiler, met inlaatcombinatie en 8bar overdrukklep. De klep stroomt gewoon netjes als ik deze handmatig “open”. Ik heb het leiding werk nagelopen, aansluit volgorde, eventuele pijltjes op de inlaatcombi (niet aanwezig). De kraan zelf heb ik nog niet uit elkaar gehad maar ik dacht laat ik eerst eens horen of hier mensen iets weten.
Als er meer info nodig is hoor ik het graag. En alvast bedankt voor het meedenken!
 

Henk253

Vaste Beantwoorder
  • #2
Wel vreemd dat er geen stroom richting op inlaatcombinatie staat kan best zijn dat hij er verkeerd tussen zit en dat bij hoge druk via de kraan er uit gaat.
Anders moet je maar eens wat foto`s plaatsen van je installatie situatie en wat voor kraan het is?
Bij een lage druk kraan zal het opgewarmde water uitzetten waarbij het teveel aan water weglekt via een vrije uitloop doorheen de kraan om zo de druk van de boiler in toom te houden. Hierdoor kan men de indruk krijgen dat de kraan voortdurend lekt.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu