Lekkende boiler

Ferryvandort

  • #1
Hallo, mijn kokendwaterboiler lekt. Nu heb ik even snel gekeken (heb er weinig verstand van) en gemerkt dat hij warm water lekt. Ik ga een monteur/installateur regelen maar mijn vraag zit hem in wat te doen in tussentijd. Wanneer ik de boiler uitzet blijft hij dan water vragen? Maw blijft hij dan lekken? Ik heb hem nu afgesloten van water maar dit houdt in dat er dus helemaal geen water uit de kraan komt. Kan ik de waterkraan gewoon open doen zodat er wel koud water uit de kraan komt zonder dat de boiler weer gaat lekken? Ik denk dat hij nu leeg is.
 

Willem52

  • #2
Meestal zit er een stopkraan na de koudwater slang van de kraan. Als je deze dicht draait en de boiler uitzet wordt de boiler niet meer gevuld.
Is het niet het overdrukventiel dat water druppelt. Iedere boiler moet water kwijt als deze opwarmt. Warm water heeft immers meer volume dan koud water. Normaal zit er een kleine open afvoer naar de riolering
 

Ferryvandort

  • #3
Het is duidelijk de boiler zelf. Nu is even mijn vraag of ik het water ook via de inlaatcombinatie af kan sluiten? Er zitten twee knoppen. 1 drukventiel als ik het goed heb (de grootste) en een kleine knop. Is dit een afsluitknop of dient hij ergens anders voor?
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #4
Plaats even een foto, er zijn meer soorten inlaatcombinaties.
 

Ferryvandort

  • #5
Oké, bij deze de foto

20210106_071331.jpg
 

Kevinreplixx

  • #6
Dat kleine knopje is een afsluiter.
Die kan je dicht draaien en dan sluit je de boiler van het water af.
 

Ferryvandort

  • #7
Dat dacht ik ook maar heb niet het idee dat hij afsluit. Er lijkt nog steeds druk op de leidingen te zitten als ik aan de kleine knop draai.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu