Lekkende pomp Bauknecht GSX4756

Billie

  • #1
Ik heb vanavond onze inbouw vaatwasser uitgebouwd omdat we vanmorgen kortsluiting hadden nadat we de vaatwasser hadden aangezet.
Nadat ik de onderkant had verwijderd, bleek al snel dat er een behoorlijke lekkage is geweest en al heel lang want de bodemplaat had een cm dikke zout/kalklaag. Het lijkt mij de asafdichting van de pomp. De hele motor en omringende delen zaten onder het zout.
Is het mogelijk om de motor van de pomp af te halen? Ik krijg namelijk de as niet uit de motor. Het lijkt of er een soort verenplaat op de as zit, die er one way op is gegaan. Ik heb wel de wikkelingen en behuizing verwijderd. Of valt de prijs voor een pomp met motor wel mee? Ik heb het idee dat de motor nogal prijzig is.

Inmiddels heb ik in een oude bericht toch de manier gevonden om de pomp van de motor af te krijgen. Motor tegen houden en waaier terugdraaien. :-) Morgen een nieuwe pomp bestellen en dan hoop ik dat ie weer nieuw is.

Rob

Bauknecht GSX 4756
8546 756 01030
33 9726 017001
Bouwjaar 06-97
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Inmiddels heb ik in een oude bericht toch de manier gevonden om de pomp van de motor af te krijgen. Motor tegen houden en waaier terugdraaien.
Het kan dus wel :wink:

Succes met het plaatsen van de nieuwe motor.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu