Lekkend Plieger compact inbouw reservoir. (barst)

Samosa

  • #21
Plieger wc en hele set in 2012 gekocht. Bij ons dus afgelopen maand ook hetzelfde probleem. De hele badkamer vloer, plafond van de ruimtes eronder en zijwand naar beneden verzadigd met water wat waarschijnlijk al maanden lekte. het liep uiteindelijk zo de meterkast in.

Waterreservoir wordt niet vergoed en de schade maar gedeeltelijk door de verzekering. Resultaat allemaal nieuw tegelwerk en heel veel eigen kosten.

Heeft iemand het bij Plieger geclaimd en wat was het resultaat ervan?
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #22
Op het forum worden geen vragen zoals die van u behandeld, dat is een juridisch traject, zie ook de forumregels.
 

Verwarming Sp.

Specialist Verwarming
  • #23
Reageren hoeft ook niet, het antwoord staat al geschreven.
 

Samosa

  • #24
Ik heb contact opgenomen met Plieger. Maar ze verwijzen me door naar waar ik de wc heb gekocht voor afwikkeling. Nou veel klantenservice is er niet. Dat is je er makkelijk van af maken
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #25
Nee, dat is het helemaal niet. Dat is zoals de wet het voorschrijft: de leverancier is het aanspreekpunt voor klachten, niet de fabrikant.
 

KlusserR

  • #26
:cry: Bij mij is hetzelfde aan de hand (gemaakt met endoscoop camera via een gat in achterwand):



Mijn Plieger compact is uit 2012 maar heeft 10 jaar garantie volgens de gebruiksaanwijzing. De lekkage begon heel subtiel als een licht vochtig voegrandje meer dan een half jaar geleden, en is duidelijk minder als je niet doortrekt. De barst opent een beetje tijdens doortrekken.

Ik heb dit gemeld bij de leverancier. Deze heeft contact gehad met Plieger en biedt een vervanging aan of het aankoopbedrag retour.

Ik heb de schade ook bij de verzekering gemeld, maar daar moet ik wachten tot hun expert langskomt om de schade op te nemen, dus kan ik helaas in de tussentijd niets doen.

Ik vermoed dat dit een ontwerpfout is. Er komt tijdens doortrekken een opwaartse kracht op de valpijpaansluiting (Denk aan de kracht die je moet uitoefenen wanneer je de stop uit een volle badkuip trekt). Die kracht is (net als de druk onderin) groter bij hoge reservoirs, en dit is een opmerkelijk hoog reservoir. Latere Plieger Compacts hebben net als concurrenten een minder hoog en breder reservoir.

Hierdoor vervormt de onderkant van het reservoir telkens een beetje nabij de valpijp. Hoeken en rondingen zijn structureel sterker dan dunne vlakke stukken. Precies daar zien we de barsten.

Wat zou het beste alternatief zijn met een vergelijkbare inbouwdiepte? Wat is er bij jullie ingekomen als vervanging?
 

Samosa

  • #27
Ik heb nu voor Geberit gekozen, omdat deze bekend staat als de beste kwaliteit en omdat het de juiste inbouw diepte en hoogte heeft om in de badkamer te verwerken
 

Cvolieboy

Specialist Verwarming
  • #28
Maar zoals al eerder werd aangegeven als die nieuwe installatie niet op de juiste wijze wordt gemonteerd dan kunnen daar ook problemen mee ontstaan :idea:

Er zijn namelijk behoorlijk wat doehetzelvers die wel hun eigen kunsten kennen maar niet hun beperkingen :oops:

Dan is de beste manier om de fabrikant de schuld te geven toch :?: als je door geen kennis gehinderd wordt.

Vr Gr
 

Poehbeer

  • #29
Ook hier exact hetzelfde probleem!

Verzekeraar (woongarant all-in) geeft aan alleen lekkages aan leidingen te dekken, niet aan de wc :/

Wc is gekocht in 2011 en geïnstalleerd door een loodgieter. Heb de bon nog.

Fingers crossed op een vergoeding van Plieger...
 

Lunaa65

  • #30
Lang verhaal redelijk kort weergegeven.
Plieger Compact aangeschaft in januari 2012 en ook wij hebben afgelopen zaterdag de achterwand er deels uitgehaald na dat wij overal vochtvlekken hadden in de wc, bijkeuken en schuur (eerst wc eraf gehad en alle rubbers en buizen gecontroleerd, dit was allemaal oké) Geconstateerd dat de buis onder de afsluiter de boosdoener is.
Zojuist gezocht op de op de sticker vermelde gegevens en op deze site terecht gekomen. Dank voor een ieder om dit te melden👍 Alles nu uitgeprint en nu aan de slag met de verkoper, Plieger zelf en onze verzekeraar.
 

Ruben Wentink

  • #31
Hier hetzelfde Plieger inbouw reservoir gebarsten. Lijkt wel om een fabricage fout te gaan. Iemand al eens bij de fabrikant geklaagd???
 

Lunaa65

  • #32
Hoi Ruben,

Als je alle berichten had doorgelezen had je kunnen lezen dat je met een klacht voor een product naar de winkel moet gaan, of een aansprakelijkheidsverzekering schrijven, waar je het reservoir hebt gekocht. (Wel verwijzen in je brief dat je Plieger ook aansprakelijk stelt)
De winkel is degene die contact opneemt met Plieger.
In mijn geval, speelt op dit moment nog, heeft bouwmarkt P. alles keurig in behandeling genomen en heeft Plieger ons een nieuw reservoir aangeboden. Wij hebben juist afgelopen week het reservoir opgehaald bij de bouwmarkt maar, met bijbetaling, wel gekozen voor het duurdere merk G. deze heeft ook een compact versie, en wordt ook geleverd door Plieger.
Plieger heeft namelijk alle aansprakelijkheid erkent en heeft daarnaast aangegeven dat, dat wat mijn verzekeraar niet vergoed, door hun wordt vergoed. Mits ik natuurlijk de originele nota’s kan tonen/aanleveren.
Op dit moment ben ik dus zeer tevreden over het in behandeling nemen van mijn klacht door de bouwmarkt en Plieger.
Maandag komt de expert van mijn verzekering voor het opnemen van de overige schade. (Opnieuw betegelen toilet, vloer in toilet en bijkeuken hebben vochtvlekken, dus ook hier willen wij nieuwe vloertegels. Mijn verzekeraar heeft iig aangegeven alle kosten voor het toilet sowieso te vergoeden. Zij proberen dit zelf weer te verhalen bij Plieger.

Mocht je een voorbeeld mail willen hebben voor het aansprakelijk stellen van de bouwmarkt en Plieger laat het maar weten, misschien kan ik je helpen.
 

Kees de schilder

Verf- en houtrotherstel adviseur
  • #33
Er is ook een inbouwreservoir van G verkrijgbaar met slechts 12,5 cm inbouwdiepte.

Tja misschien mosterd na de maaltijd maar bij G tijdens een leuke cursusdag wel losgepeutert dat er ook een "kwaliteitsverschil" verschil zit tussen de reguliere en bouwmarkt versies van inbouwreservoir.
 

Lunaa65

  • #34
Beste Kees de schilder,

Daarom juist gekozen, 7 jaar geleden, voor Plieger en niet voor een bouwmarkt merk uit bijv. China. Voor mij als onbekende in de ‘sanitairwereld’ was Plieger een bekende naam vanaf mijn jongste jaren en gaf mij daardoor het gevoel van een goed product voor een leuke prijs.
Helaas teleurgesteld met alle gevolgen van dien zoals je hebt kunnen lezen in bovenstaand draadje. Nu gekozen voor Gerberit. Deze komt echter ook uit de productielijn van Plieger maar ‘schijnt’ kwalitatief beter te zijn.
 

Kees de schilder

Verf- en houtrotherstel adviseur
  • #35
Het kan natuurlijk altijd een maandagserietje geweest zijn met die typische breukvlakken. In eiedet geval meer geluk met de nieuwe uitvoering.
 

Abel Ridderbos

  • #36
Heb ook lekkage op de zelfde plaats als eerdere foto, hebben een houten woning en vernamen dat de deuren begonnen te klemmen nu blijkt dat er water onder vloer en in de isolatie stroomt door stank en vocht kwamen wij er achter. eerst dachten ik dat mogelijk rubbers vervangen moesten worden dat gedaan nog lekkage.
Toen onder de vloer en daar was alles nat en drupte :( dus toen verder kijken , en dan moeten alle tegels er uit?? Wij hebben toen aan de achterzijde de boel open gebroken ba natte isolatie en zag toen de lekkage aan de onderzijde van de bak .Waar meer ook de zelfde lekkage hebben
 

Abel Ridderbos

  • #37
Wij hebben het zelfde serie nummer en ook de zelfde breuk in de water inbouw resultaat :cry:
 

Combiketel

  • #38
Kees de schilder schreef:
Tja misschien mosterd na de maaltijd maar bij G tijdens een leuke cursusdag wel losgepeutert dat er ook een "kwaliteitsverschil" verschil zit tussen de reguliere en bouwmarkt versies van inbouwreservoir.
Hierbij gaat het vooral om het frame waar het reservoir in "hangt". Het reservoir zelf is gewoon goede G kwaliteit.
 

Bas99

  • #39
Hi. Mijn bovenbuurman heeft ook deze gruwelijke set, Plieger Compact inbouw reservoir. Onze hele muur is inmiddels verschimmeld door dat lekkende reservoir. En, je kunt deze troep gewoon nog overal kopen. Haal dit product uit de handel Plieger, je veroorzaakt veel ellende!!!
 

Erpmans

  • #40
Geweldig, hier exact hetzelfde. Plieger van 8 jaar oud.

Er ontstond een plas onder het reservoir/vloer, maar bij het open breken is te zien dat er al langer gedrupt moet zijn. Vermoedelijk lekte deze bij grote druk van het water en werd de barst beetje bij beetje groter.
Overigens aan beide zijden is een dergelijke barst zichtbaar. Echt ongelooflijk dat dit kan en wat voor een gedoe je er hierdoor mee hebt.

8 jaar oud... geen nota meer aanwezig. Garantie zal lastig zijn.
Verzekering wel ingeschakeld.

IMG_7867.PNG
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu