Lekkage van bovenbuurman

Ecoder

  • #1
Hoi,
Al 1.5 jaar hebben wij last van lekkage. Er komt water binnen boven onze balkon deur. Aan de binnenkant door het hout heen. Er zijn al verschillende aannemers wezen kijken die allemaal vertellen dat het van het balkon van de bovenbuurman komt. Er zijn verschillende werkzaamheden verricht allemaal zonder succes. Ondertussen is er een specialist ingehuurd welke een rapport gemaakt heeft met 'mogelijke' oorzaken. Al deze oorzaken zijn laatst verholpen maar heeft niet geholpen. U snapt, het begint behoorlijk te irriteren, en er zijn allemaal kosten gemaakt zonder resultaat.

De redenen die opgegeven zijn:
> Lood ronddom schuifpui bovenbuurman was lang, water liep onderdoor
> Afdichting randen schuifpui zijn niet goed, opnieuw afgedicht
> Cement op muur heeft openingen, oud cement weg, nieuw aangebracht
> Scheur in balkon vloer, nieuwe coating balkon vloer
> Openingen boven onze balkon deur, nieuwe kitrand aangebracht
> Putje van badkamer lekt, lekkage alleen als het regent -> onzin
> Muren zuigen water op ?

Er is ook iemand geweest die uren lang met een tuinslang heeft lopen sproeien, er liep toen geen water naar binnen, niet gevonden. (Ook op dak)

Al met al, 5000 euro aan kosten, nog steeds lekkage.

Heeft iemand enig idee wat hier de oplossing kan bieden?

het betreft een appartement, ik woon op de 2e met nog 1 etage boven mij.
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #2
Het is ondenkbaar dat we op afstand, via een forum, kunnen zien en doen wat diverse aannemers ter plekke hebben geprobeerd te vinden en die specialist kunnen we al helemaal niet vervangen.

Het zou hoogstens kunnen dat iemand nog een suggestie heeft, over iets wat niet in het rijtje staat.

Maar daarvoor zou het toch wel zinnig zijn als er om te beginnen wat foto's geplaatst worden van de betreffende situatie, binnen en buiten, met vermelding waar de lekkage plaatsvindt.

De glazen bol doet het namelijk nog steeds niet. :wink:
 

Ecoder

  • #3
Mijn bedoeling van deze post is niet om te speculeren wat het allemaal zou kunnen zijn, ik wil een oplossing. En indien er geen oplossing te geven is wil ik weten hoe ik de oplossing kan vinden. Al mijn hoop was gericht op de specialist. Dit heeft niet geholpen.

Al dat gespeculeer heeft al teveel geld gekost. Ik heb het rapport van de specialist opgevraagd bij de VVE bestuurder, ik wil het wel eens inzien en dan vergelijken met de werkzaamheden van de aannemer. Ook al weet ik dat het vinden van een lekkage niet eenvoudig is. Ik ben een leek wat betreft klussen, laat dat duidelijk zijn.
 

Pepjo

  • #4
Kees schreef:
Maar daarvoor zou het toch wel zinnig zijn als er om te beginnen wat foto's geplaatst worden van de betreffende situatie, binnen en buiten, met vermelding waar de lekkage plaatsvindt.
Lijkt me op het moment de handigste suggestie.
 

Ecoder

  • #5
Ik wil best foto's plaatsen maar dan ben ik bang dat ik wederom in een traject kom van, misschien is het dit, misschien is het dat. Fotos spelen dit juist in de kaart. Misschien ben ik niet duidelijk genoeg:
Is er iets/iemand die ik kan benaderen en mij daadwerkelijk kan helpen? Een specialist gaat uiteindelijk ook speculeren. Dat kan ik zelf ook. Ik heb ergens gelezen dat je lekkages in buizen kan 'detecteren' met een of andere machine. Eerlijk gezegt vindt ik de methode van de tuinslang nog het slimste aangezien die echt op zoek is gegaan. Helaas niet gevonden dan. Zo'n soort methode zoek ik.

Als er niet zo'n methode/instantie/bedrijf is dan resteert speculeren, en dan zal ik inderdaad foto's moeten maken en op hoop van zegen verder gaan. Maar indien er iets is wat misschien meer kost maar meer zekerheid geeft dan hoor ik dat graag.
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #6
Via het forum zal het altijd "misschien is het dit, misschien is het dat" blijven.
We zijn een (gratis!) adviserend forum voor doe-het-zelvers.

Wanneer het de bedoeling is om "daadwerkelijk" hulp te krijgen, zul je helaas toch zelf verder moeten zoeken. Er worden via Klusidee géén adressen van bedrijven verstrekt!

Wil je toch proberen zélf uit te vinden waar het probleem zich bevindt, dan herhaal ik dat het plaatsen van foto's de enige mogelijkheid is om enig inzicht in de problemen te geven.
 

Fiesiekus

  • #7
Juist te weinig informatie (in casu het niet plaatsen van foto's) leidt tot wilde speculaties. Om een goede analyse te kunnen maken is zoveel mogelijk info (dus bijv. foto's) noodzakelijk.

Een (dure) analysetechniek is gebruik maken van endoscopie waarmee buizen aan de binennkant gefotografeerd kunnen worden en zo een mogelijke oorzaak op de foto's vastgesteld kan worden.

Wedervraag: treedt de lekkage op bepaalde perioden (gebruik afvoer/regen/koude) op en hoeveel$-lang is de lekkage?
 

Ecoder

  • #8
Via het forum zal het altijd "misschien is het dit, misschien is het dat" blijven.
Dit kan ik alleen snappen als er geen methodiek is die mij kan helpen de lekkage te traceren. En dat betekend dan automatisch dat een bedrijf die mij daadwerkelijk zou helpen ook geen methode heeft. Kortom, ik moet fotos maken en door modderen helaas. Vanavond zal ik de camera pakken en fotos maken bij mij en de bovenbuurman. (Indien hij thuis is)

Op de andere post:
De lekkage is bijna altijd als de regen richting het balkon is. En als het flink regent lekt het binnen 1 minuut. Zodra de regen ophoudt stopt het lekken ook langzaam. Er is volgens mij weinig vertraging. Elke 2 seconden valt er dan een dikke druppel.
 

Fiesiekus

  • #9
Bedankt voor de relevante info. Vergeet die endoscopie dan ook maar.
 

Pepjo

  • #10
Hoe oud is het pand en op welke manier is het balkon gemaakt ?
 

Ecoder

  • #11
Het pand is gebouwd in 1930 (ongeveer). De balkons hangen op metalen uitbrengers welke beschermd zijn met een betonnen schild. Het dak heeft 4 jaar geleden een renovatie beurd gehad. De daklijst is toen niet gedaan.

De bovenbuurman heeft kunststof kozijnen. Het feit dat het lood aan de onderkant veels te lang was duidt aan dat de plaatster van de kozijnen erg simpel te werk is gegaan. De afwerking zat ook vol gaten. Deze zijn afgelopen zaterdag netjes gekit. Er zijn nog idee'n aan het rondgaan over de sluiting van de deur zelf, deze is met moeite dicht te krijgen en de rubberen rand sluit wellicht niet goed.
 

Gerrit

  • #12
Het enige wat ik me voor kan stellen is dat de betonplaat van het balkon is ingelaten in de gevel.

Als dan de afdichting niet goed is, kan daar water naar binnen komen.

Maar ja, het is maar een veronderstelling.
 

Ecoder

  • #13
Als dan de afdichting niet goed is, kan daar water naar binnen komen.
Is dit te controleren? Kan je dat op een foto zien?
Ik zal er in iedergeval een foto van maken.
 

-stuffie-

  • #14
Ik dacht dat je geen speculaties wilde?
Mijn bedoeling van deze post is niet om te speculeren wat het allemaal zou kunnen zijn.
 

Ecoder

  • #15
Dat wil ik ook niet, maar gezien de reacties ben ik tot de conclussie gekomen dat er weinig anders op zit. Tenzij je een betere suggestie heb, dan hoor ik dat graag.
 

-stuffie-

  • #16
Aangezien al vele ideeën zijn geopperd denk ik net als jij dat je beter kunt zoeken naar een goede methode om het probleem te onderzoeken.

De tuinslang-methode is een voorbeeld van zo'n methode.

Het uitsluiten van mogelijke oorzaken is ook een methode. Misschien dat zeil kan helpen?
 

Gerrit

  • #17
Probeer die tuinslang eens op het balkon op de aansluiting met de gevel.
 

Boertje125

Vaste Beantwoorder
  • #18
Is het wel lekkage?
het kan ook een koudebrug zijn in combinatie met onvoldoende ventilatie en/of stilstaande vochtige lucht.

Is die tuinslang proef uitgevoerd bij koud of warm weer?
betekend regen automatische lekkage of alleen soms?

ps de titel vind ik een beetje raar u buur kan er ook niets aan doe.
Het is geen lek bad of zo.
De fout bevind zich in ieder geval in een gemeenschappelijk deel van het pand.
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #19
Ecoder schreef:
De lekkage is bijna altijd als de regen richting het balkon is. En als het flink regent lekt het binnen 1 minuut. Zodra de regen ophoudt stopt het lekken ook langzaam. Er is volgens mij weinig vertraging. Elke 2 seconden valt er dan een dikke druppel.
Dit sluit naar mijn idee lekkage t.g.v. een koudebrug (condensatie) vrijwel uit...
 

-stuffie-

  • #20
De titel is inderdaad niet correct. Zolang geen oorzaak is gevonden kun je niet zeggen dat de lekkage van de bovenbuurman komt.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu