Lekkage onder de douchebak

DorthVader

  • #21
Henk253 schreef:
is die koro sael ook met een kit soort tegen wedi plaat geplakt? daan ken het ook achter langs gaan.
Sorry mijn reply kruiste je net.... ehm nee... die bak met Koro is er zeg maar gewoon koud tegenaan gezet (heb ik het daar zeker verprutst).

Op zich lijkt het me aannemelijk dat het dus hier achterlangs loopt (tussen koro en de wedi). Dan is de volgende vraag waar komt het water dan vandaan...
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #22
ik vroeg je net dat het is afgekit hoe is de lekkage nu dan om de kraan?
ik zou de voegen met plastik en ducktape af plakken en dan douchen.
De voegen zijn arm gevoegd zag ook klein gaatje boven de kraan +/-10 er boven.
Heb je horizontaal lijm er op gedaan met lijm kam of vertikaal?
 

DorthVader

  • #23
Dit was al meteen afgekit de eerste keer, dus heeft geen invloed gehad op de lekkage... je hebt het over die rand om de knoppen toch van de kraan?
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #24
samen gevat.

* afvoer is het niet.
*Kit werk is het ook niet
*waterleidingen is het ook niet.
*voegen twijvel achtig

Is de inbouwkraan afgekit op de wedi plaat
 

DorthVader

  • #25
Henk253 schreef:
samen gevat.

* afvoer is het niet.
*Kit werk is het ook niet
*waterleidingen is het ook niet.
*voegen twijvel achtig

Is de inbouwkraan afgekit op de wedi plaat
Niet op de wedi plaat maar op de tegels: de behuizing is afgekit op de tegels, en daarop afgesneden... zie foto...

IMG_20200618_143732.jpg
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #26
Laat die kit nog maar even zitten. Eerst onderzoeken hoe de hechting van de kit op de tegel is. Moet je druk op de rups uitoefenen, of wat gebeurd er als je de kit zo uit de tube op de kopsekant van de tegel laat lopen.
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #27
ik denk toch dat de voegen de boos doenders zijnen het tussen tegels door sijpelt, het duurd lang voor dat het gaat lekken dus kan ver weg komen op piep klein.
Naamloos.jpg

Naamloos 1.jpg
 

DorthVader

  • #28
Ik heb n.a.v. jullie tips nog 2 testjes gedaan: ik heb eerst de douche op het gebied boven de afvoer gericht, dus zeg maar op de kruising van de kit en de verticale voeg (zie cirkel op de foto voor de plek, op de foto was het nog niet afgekit), en de douche even laten lopen.

Na een minuut begon het te lekken. Nou kan ik me voorstellen dat het niet de bedoeling is de douche er echt vol op te zetten, maar goed ik wilde het even testen...

Laten drogen... en daarna de douche tegen de douchewand gericht, dus van de afvoer af. 15 minuten laten lopen, kurkdroog...

Ik zou dan zeggen de kit, of (het onderste deel van?) de voeg.

Ik was alleen al eigenwijs, en heb 2 weken geleden een heel dun randje transparante siliconenkit over de (verticale) voeg gesmeerd, om eens te kijken of dat helpt. Wat dat betreft verdenk ik toch de kit wat meer, maar die zit voor zover ik kan zien strak aangesloten aan de tegel. Als ik er iets op druk laat de kit ook niet los van de tegel of zo...

Ik zie ook dat de voeg los gescheurd is van de tegels, geen idee of dit zo hoort, of dat dat een oorzaak kan zijn (zie de 2e foto)?

Ik heb nu de verticale voeg onder de kraan afgetapet, ik zal het straks op deze manier nog eens testen...

IMG_20200627_131848 - Copy.jpg IMG_20200804_110100.jpg
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #29
met wat voor voeg materialen heb je gevoegd dan?
 

DorthVader

  • #30
Oei goede vraag! Het was me eigenlijk helemaal ontschoten dat ik ook het voegen heb uitbesteed... Ik was er wel bij toen werd gevoegd, dat was een relatief klein zakje (denk iets van 5 kg) waar gewoon water bij ging (soort kant en klaar spul dus). Ik zal even kijken of ik kan achterhalen wat hij heeft gebruikt.
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #31
na active hulp is het nu stil, voegen zijn gescheurd dus als iemand dit heeft gedaan moet het er uit en opnieuw met juiste voegsel worden gevoegd.
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #32
Zo zou ook kunnen. Die bak is aan de kant rond een mogelijkheid dat water zich daar horizontaal gaat verplaatsen. Ergens de kit schraal aan de onderzijde van de tegels?

aansluiting kit 2 .jpg
 

DorthVader

  • #33
Ik heb contact opgenomen met de voeger om te kijken wat er is gebruikt. I.v.m. vakantie (van hem en van ons) denk ik dat we over een week of 2 verder kunnen puzzelen... (ik heb ook nog geen antwoord op wat er is gebruikt).

De kitter komt ook eind van de maand hier langs om er samen nog eens kritisch naar te kijken. Ik begrijp dat die scheurtjes in de voeg dus niet mogen, ga ik mee bezig (met de voeger), zal ook i.v.m. de vakantie weer een paar weken duren voordat het is vervangen...

Heel erg bedankt voor jullie hulp zover, ik zal na de vakantie een update geven!
 
Laatst bewerkt door een moderator:

DorthVader

  • #34
Goed punt! Heb ik niet aan gedacht... zoals ik hierboven schreef komt de kitter eind van de maand weer langs. Dan wil ik eigenlijk de genoemde punten hier met hem bespreken en dan zullen we ook heel goed gaan kijken of de kit goed tegen de onderkant van de tegels zit zoals je aangeeft.

Intussen ga ik nog wat testjes doen om te kijken of ik kan achterhalen of het meer in de kit of in de voeg zit (even afgezien van het feit dat er al scheurtjes is de voeg zitten...). Tot nu toe probeerde ik wat af te plakken met een soort ducktape, maar door het relief in de tegels bleef daar best veel water onder door komen... dus wordt nog even verder puzzelen.

Nogmaals bedankt weer! Ik kom er op terug!
 
Laatst bewerkt door een moderator:

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #35
we wachten het ff af bedankt voor je ,bedankt voor terugmelding.
 

DorthVader

  • #36
Inmiddels weer terug van vakantie, en maar even een paar uur aan het testen gegaan... Na thuiskomst zag ik vrij snel wat lekkage weer zodra iedereen van het gezin had gedouched.

Gisteren en vandaag dus verder gegaan met testen/zoeken. Bij het testen vanmorgen bleek dat het heel erg lang duurt voordat enige lekkage zichtbaar wordt, de douche moet dan 25-30 minuten aan staan.

Ik bedacht me dat dat 'normaal' veel sneller gaat (gaat dan meestal na een paar minuten lekken). Hierbij realiseerde ik me dat het verschil hem dan o.a. zit in het feit dat er iemand op de douchebak staat... Zou het mogelijk zijn dat als er iemand op staat deze iets tordeert of zo en bv. de kitrand iets open zet? Ik ga er vanavond weer naar kijken als er iemand onder de douche gaat!
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #37
Lastig er veel is er mogelijk. Misschien dat er eerst een vlak/ruimte vol loopt en vervolgens overloopt. Of er zijn materialen gebruikt die eerst wat water opnemen. Een een waterspoor wat goed is opgedroogd kan bij de volgende toevoer van water anders gaan lopen.
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #38
en wat zei de voeger?
 

DorthVader

  • #39
Henk253 schreef:
en wat zei de voeger?
Ik heb helaas nog geen terugkoppeling gehad, ik ga er meteen weer achteraan.
 
  • Like
Waarderingen: Henk253

DorthVader

  • #40
Henk253 schreef:
en wat zei de voeger?
Nou nu ging het snel haha... dit is gebruikt (zie afbeelding)

d130001001396565.jpg
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu