Lekkage onder de douchebak

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #41
maar heb je ook aangesproken dat het niet goed gevoegd is en dit beter moet.
 

DorthVader

  • #42
Henk253 schreef:
maar heb je ook aangesproken dat het niet goed gevoegd is en dit beter moet.
Ja, hij komt als het goed is zaterdag na een ander klusje even langs. Bedankt voor je tijd weer @Henk253 , super dat je mee wilt denken!
 

DorthVader

  • #43
Nou weer een weekje verder...
Het is een beetje vreemd (vind ik), maar sinds 2-3 weken geleden is het lekken gestopt. Niks meer te zien, ook niet als ik vraag of het hele gezin even achter elkaar wil douchen (en mijn vrouw de haren mag wassen :wink:) zodat de douche even lang in gebruik is...

Afgelopen zaterdag kwam de kitter langs. Afgesproken was de voeger (maatjes van elkaar), dus ik was al verbaasd. Hij gaf aan dat hij een laag kit op de voegen ging leggen... Ik heb hem gezegd dat het nu toch niet lekt, dus ik kan dan ook niet zien of het helpt of niet, daarbij, dat kan ik dan zelf ook wel. Hij houdt vol dat de oorzaak is dat ik als 'amateur' zijnde de tegels 'op' de bak heb gezet, i.p.v. de bak er tegenaan, en dit was zijn oplossing.

Het was eigenlijk een kort gesprek, want ook al heb ik hem verteld wat ik heb getest en dat zijn conclusies daarmee niet (kunnen) kloppen, hij blijft vasthouden 'het kan niet aan de kit liggen' en 'het ligt aan de bak'. Zijn oplossing was dus kit over de voeg... Wat dan de relatie met de bak is weet ik nog steeds niet.

Om eerlijk te zijn was ik er een beetje klaar mee, en heb ik hem bedankt voor de hulp en gezegd dat het zo wel welletjes is. Naar mijn idee heb ik verder niet zoveel aan hem, omdat hij naar mijn gevoel alleen maar zijn eigen straatje wil schoonvegen ('ligt niet aan de kit'), en daardoor niet echt meedenkt. Het maakt me persoonlijk helemaal niks uit waar het aan ligt of lag, ook niet of het nou zijn of mijn 'schuld' is, als het maar opgelost wordt :P.

Maar goed, er lekt dus niks meer sinds 3 weken... of het water nou een andere weg heeft gevonden, of dat er iets anders aan de hand is, geen idee, maar op deze manier kan ik toch niet echt iets doen lijkt me.

Wat ik nu maar wil doen is het in ieder geval de komende weken/maanden monitoren. Daarnaast ga ik even op zoek naar een voeger, lijkt me dan verstandig de huidige voegen (zijn er maar een paar) binnenkort toch te vervangen i.v.m. die scheurtjes... (zie eerdere foto's).
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #44
een heel verhaal dus met kitter.
Dat je nu geen lekkage hebt komt door dat zeepresten, kalk en stof de haarscheurtjes dicht maken.
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #45
Wat een flauwekul van dat pruts bedrijf.
Normaal wordt altijd eerst de douchebak of bad geplaatst, en daar wordt dan op de bak getegeld, met een voeg tussen bak en tegels.
En kit over voegen smeren, is al helemaal prutswerk.
Ze proberen zich er goedkoop vanaf te maken.
Ik zou dat bedrijf nooit meer aan iemand adviseren.
 
  • Like
Waarderingen: Henk253

DorthVader

  • #46
Henk253,

Ah dat verklaart wat! Is het een hele slechte gedachte om het dan even aan te zien, maar wel in de gaten te houden? Het is voor mij makkelijk regelmatig even te kijken of het lekt. Dan kan ik begin volgend jaar die voegen gaan verwijderen en deze opnieuw doen... Ik ga dan zeer zeker naar een ander bedrijf kijken, of ik zal hier op het forum kijken of het iets is wat ik eventueel zelf kan doen...

Ik begrijp dat het beter is het op te lossen natuurlijk, maar er liggen nog wat dingen die eigenlijk echt voor de herfst klaar moeten zijn, en dan kan ik dat eerst even oppakken...

Opnieuw bedankt voor alle moeite!
 
Laatst bewerkt door een moderator:

DorthVader

  • #47
Peter,

Haha ja die flauwekul en pruts bedrijf ben ik het helemaal mee eens. Ik ben natuurlijk geen professional maar dit sloeg gewoon helemaal nergens op... Vandaar dat ik snel klaar was en vriendelijk heb bedankt.

Ik heb me destijds op dit forum verdiept in de volgorde van het plaatsen van die bak. Ik las wel dat de meningen verschillen, maar dat er gewoon voor- en nadelen zitten aan beide opties. Omdat de hoek van de muren net niet 90 graden was (wel bijna gelukkig) heb ik ervoor gekozen de tegels op de bak te zetten, omdat je dat dan naar mijn idee minder zou zien. Dat is zeker gelukt, ben erg blij met het resultaat.

Wat ik in mijn vorige post al schreef, ik ga kijken of het voegen iets is wat ik zelf kan doen (natuurlijk kan het, maar de vraag is even of het verstandig is gezien de historie van het voegwerk...). Voordeel is dat het maar een paar voegen zijn... maar ja, dat is dan hopelijk zorg voor over een paar maanden (mooie klus voor in de winter lijkt me)!

Nog een vraagje, je schrijft "en daar wordt dan op de bak getegeld, met een voeg tussen bak en tegels". Even voor de zekerheid, de voeg tussen bak en tegels is nu gekit, deze is niet gevoegd. Is dat juist? Of moet dit gevoegd zijn?

Alvast bedankt weer voor de reactie!


Een quote is overbodig als de tekst er net boven staat, mod.
 
Laatst bewerkt door een moderator:

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #48
Die voeg tussen bak en tegel moet inderdaad afgekit zijn.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu