Lekkage in kozijn?

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #21
Ook je telefoon horizontaal houden werkt, begrijp ik. In die witte band moet een druiprand zijn gemaakt. Dus een holling en ik krijg het idee dat deze er niet is. Zodoende kan het water zich niet horizontaal naar binnen verplaatsen en bij jouw wel.
 

HannekeS

  • #22
Ok bedankt voor de reactie. Heeft u enig idee wat ik daaraan kan doen?
 

Gerrit B

Specialist Telecom
  • #23
Is de afvoer boven op het balkon niet verstopt of zit er rommel voor zodat er op het balkon water blijft staan?

Ik zie dat er vlonderplanken liggen en belemmeren deze de waterafvoer niet?

Daarnaast ook de afvoer zelf even goed bekijken, bij dit soort woningen is er vaak een zinken pijp in het beton aangebracht en het zal niet de 1e keer zijn dat op de lasnaad een scheurtje zit of dat er gaatjes in de pijp zijn ontstaan.
Scheurtjes in soldeerwerk zijn vaak erg slecht te zien, dus als je soldeerwerk ziet dan gewoon het zekere voor het onzekere nemen en hier een laag overheen brengen of vervangen.
Zelf kon ik het niet vervangen (zit in een betonnen dakrand waar een bijbouw tegenaan gezet is) dus heb er gewoon een stuk dun dakleer in gelijmd/gebrand en daarna geen lekkage meer.
 

Michel_72

  • #24
Mijn achterbuurman heeft dat ook eens gehad.

Controleer het voegwerk boven het betreffende kozijn of daar een barst/scheurtje zit.

Met een flinke regenbui op dat voegwerk komt het water uiteindelijk druppelend naar binnen.
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #25
Zelf zou ik beginnen om een strook Ductape op dat witte vlak aan te brengen. De tape gaat als druiplip dienen. De tape moest minstens 1 cm lager hangen dan de onderzijde van die witte band.
Dit vlak moet glad genoeg zijn dat er geen water tussen de tape kan lopen.
Waar ik je voor moet waarschuwen is wanneer die tape moet verwijderen omdat het probleem wel of niet is opgelost. Er zouden beschadigingen kunnen komen. Wellicht is er iets op die keurige witte laag aangebracht.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu