Lekkage dakterras

Sylena

  • #1
Ik heb 1 jaar geleden een appartement gekocht met een dakterras wat de vorige eigenaar heeft laten aanleggen.
Het appartement heeft een puntdak en ze hebben dus een deel van het dak weggenomen en als het ware een terras in het dak gemaakt.
Ik was er heel blij mee tot de eerste lekkage onstond en eerlijk gezegd maakte ik me toen nog geen zorgen. Ik heb een nieuwe laag aangebracht en dacht het probleem zo wel opgelost te hebben, maar helaas was het drie maanden later weer raak, maar nu op een geheel andere plek.
Aangezien het terras boven mijn woonkamer zit ziet mijn plafond er niet meer uit en ik begin me nu af te vragen of er misschien iets gemaakt is wat helemaal niet kan. De verkopende partij zijn enige reactie was dat hun daar nooit last van hadden gehad en darmee was de zaak afgedaan.
Nu lees ik overal op internet dat een dakterras indien de berekeningen niet juist zijn en dus de vloer niet goed is aangelegd lekkages zal veroorzaken en ik ben dus nu doodsbang dat de boel straks nog instort ook. Kortom ik ben radeloos en weet even niet meer wat ik hiermee moet.
Heeft iemand een advies hoe en of dit probleem opgelost kan worden?
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Schakel een bouwkundige in om de hele zaak te bekijken, klopt de constructie niet dan is de verkopende partij wellicht verplicht de schade te vergoeden, hier zitten heel wat haken en ogen aan, daarvoor hebt u een jurist of uw rechtsbijstandverzekering nodig.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu