Lekkage raamkozijn begane grond (binnen)

Janinxe

  • #1
Beste klussers,

Sinds de kerst hebben we bij een bepaalde zijwind en harde regen druppels aan de binnenkant van ons raamkozijn. Het komt door een minuscuul gaatje naar binnen. Als de wind lang aanhoudt kan dit een hele plas worden.. De loodgieter heeft geprobeerd om het beschadigde lood onder het raamkozijn dicht te kitten (en heeft de bovenkant van onze zonwering ook dicht gekit). Het is hierdoor minder erg geworden maar na de storm van gisteren toch weer gaan lekken. Ik heb al een aantal dakdekkersbedrijven gebeld maar die geven aan dit lood (in een raamkozijn) niet te repareren. Wij vermoeden zelf dat het aan het lood ligt (bij een normale regenbui komt er namelijk niks binnen). Echter zitten er ook een aantal scheuren in de gevel.. zou het hier ook door naar binnen kunnen komen? Wat is jullie kijk hier op? Veel dank alvast!

IMG_7705.jpg IMG_7707.jpg IMG_9161.jpg IMG_9185.jpg
 

Marcn.88

Vaste Beantwoorder
Moderator
  • #2
het lood zou het water yit de stenen/spouw moeten af voeren over het kozijn maar te zien op de foto is het lood doorgescheurd hierdoor kan water langs het kozijn naar binnen lopen.
De enigste goede langdurige oplossing is het lood vervangen
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #3
Druiplippen?
 

Raimond

  • #4
Watert die rand bovenaan het raam wel voldoende af? Die moet wat schuin naar beneden aflopen. Op de foto lijkt het net alsof die horizontaal staat. Dan hoopt het water bij harde wind op en kan het maar één kant op: naar binnen.
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #5
Kun je onder het lood een aluminium waterslag aanbrengen?

Als je het wilt laten doen heb je meer aan een timmerman dan aan een dakdekker.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu