Lcd scherm op 1steens muur

Jeepee61

  • #1
Hallo,

Ik wil een redelijk grote lcd tv van ongeveer 20 kg bevestigen aan een vierkante meubelpaneelplaat, die ik aan de achterkant met vier plankjes weer bevestigen wil aan de muur.

Het is de bedoeling dat de tv dan zwevend aan de muur hangt, aan de achterkant van de plaat wil ik kleine blauwe TL verlichting monteren, zodat het licht langs de zijkant difuus langs de muur schijnt (heb ik ooit eens gezien in een trendy kleding zaak). Achter die plaat kan ik ook mooi de kabels wegwerken in de muur.

Die muur is het probleem
Mijn huis is uit 1925, het huis van de buren is er toen, voordat ik het kocht in 1986, tussengezet zonder tussenmuur. Dus is er maar één steens muur ertussen. De voegen zijn ook niet meer zo geweldig.

Nu heb ik laatst ergens gelezen dat met chemische ankers zware dingen aan niet zo geweldige muren bevestigd kunnen worden. Heeft iemand mischien hier ervaring mee, of een andere tip.

Alvast bedankt
John
 

Chathanky

  • #2
Als de stenen al niet bijzonder goed vast zitten is het toch een dilemma.
Het is wel zo dat de grootste krachten meer loodrecht naar beneden zijn dan horizontaal, zodat die 20 kg. niet volledig een trekkende kracht uitoefenen op de muur.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #3
In voegen van kalkcement zoals die vroeger veel gebruikt werden werken chemische ankers ook niet voldoende, het houvast op de voegspecie is niet voldoende.

Probeer de gaten in de stenen te boren (voorboren met een 5 mm boortje) en zet de platen gewoon vast met normale pluggen en schroeven, de muur kan die 20 kilo wel hebben.

Bevstig de platen met een paar schroeven meer dan normaal.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu