Kabels lcd tv verwerken in muur

Basvandenberg

  • #1
Hallo,

Ik wil mijn lcd tv aan de muur bevestigen en vervolgens de kabels door de muur naar een kastje eronder toeleiden waar het stopcontact en de tuner aansluiting zitten. Ik heb dus alleen een voedingskabel en een dvi (signaal) kabel die erdoor moeten.

Nu ben ik nog aan het klussen en kan ik dus een stuk uit de muur freezen en de kabels in een soort goot leggen. Echter, is de muur met structuurverf geschilderd en is de kans schijnbaar zeer groot dat bij dichtplamuren/smeren er binnen no-time scheuren vormen rond de goot. Door uitzetting / krimping.

Heeft iemand hier nog goede suggesties voor?
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #2
Ik zou gewoon een fatsoenlijke kabelgoot vastschroeven op de muur en daar de draden in leggen.

Je kunt het deksel van die goot eventueel gewoon verven in de kleur van de muurverf, zal niet allemaal blijven zitten, maar maakt de zaak net even wat minder zichtbaar. Alleen het dekdel, niet de zijkanten, anders krijg je dat deksel er niet meer af.

Een sleuf en daarin een kabelgoot lijkt me niet erg praktisch.

Maar misschien andere meningen?
 

Gerrit

  • #3
Er zijn methoden om een goot in de muur aan te brengen, maar het is duur en één ding hebben ze gemeen: Je blijft het zien.
Je kunt natuurlijk de goot op zich in de muur maken, zodanig dat de rand van het deksel gelijk komt te liggen met de afgewerkte muur. Het is even een gepriegel, maar dan heb je alleen het deksel voor de muur staan.

Mijn mening is dat je beter een strak deksel kunt zien, desnoods in een afwijkende kleur, dan een scheur of barst in de muur. Maar dat is zuiver persoonlijk.
Sukses
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #4
Wat ook nog zou kunnen, is een wat ruimere pijp in de muur infrezen, bijv een 32 mm (dunwandige) afvoerpijp, compleet met 2 knietjes.

Maar dat valt of staat met de (aangelaste) pluggen, die aan die kabels zitten. Is dat voor voeding zo'n klein voedingsplugje achterin de TV, dan zou het kunnen. Zit de stekker echter vast, dan wordt het wel erg moeilijk, en ook lastig om in geval van een probleem de TV los te koppelen.

Wat voor pluggen er aan de videokabel zitten, weet ik niet, ik heb zelf geen dvi kabel in gebruik.

Nadeel van deze methode is, dat wanneer je op zeker moment kiest om een andere opstelling te maken, je met twee knoerten van gaten zit...
 

Basvandenberg

  • #5
Heren, alvast bedankt voor de reacties.

De voedingkabel is zo'n standaard pc-kabel. Met vaste stekkers dus. De DVI kabel is volgens mij niet een kabel waarvan je de stekker los wil halen en terug solderen.. de kwaliteit zal daar niet beter van worden.

Ik denk dat ik jullie advies maar opvolg en voor een strip ga. Misschien dat ik een soort brede plaat(mdf) in kleur, of juist geheel andere kleur eroverheen ga zetten. Misschien dat ik in de tussentijd nog tegen leuke andere opties aan loop.

Nog even kort aan de electra-specialist; wanneer voedingskabels en coax kabel dicht naast elkaar liggen (bv in een goot, plint) kan ik dan storing in het tv-signaal ondervinden? Bv door de inductie van de voeding..? En zo ja, is dit dan goed op te lossen door kabels met een beschermende mantel?
 

Gerrit

  • #6
Je coax is voorzien van een afscherming (anders is het immers geen coax). Je zult er geen storing door krijgen.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu