LCD aan gipsplaten muur

Aldholland

  • #1
Beste allemaal, ik heb even advies nodig, ik moet een LCD ophangen aan een wandje dat bestaat uit twee gipsplaten die "op" elkaar gemonteerd zitten. Ik moet aan dit wandje een LCD scherm ophangen en wel eentje van zeker 15kg......

De beugel is geen probleem, maar hoe kan ik deze beugel het beste bevestigen aan die dubbele gipsplaten wand?

Suggesties zijn zeer welkom, alvast bedankt
 

Tiho

  • #2
Zoek eens op hollewandplug.

Bij de meeste bouwmarkten hebben ze ook kleine verpakkingen bv. vier pluggen met vier schroeven hoef je geen hele doos te kopen.
 

Aldholland

  • #3
Ik heb toch een idee dat dit niet echt gaat houden.....ik dacht zelf meer aan een tuimelschroef maar hiervan vind ik de schroefdraad erg dun, weet iemand of er ook tuimelschroeven bestaan met een groter draadeinde?
 

Mark en 3 meiden

  • #4
Zit er geen hout of iets anders achter de gipsplaten?
die gipsplaten zitten toch ook ergens aan vast?
 

Aldholland

  • #5
Die gipsplaten zullen idd op een houten frame zitten. Het Cafe waar dit moet komen te hangen heeft een "box" in "box" constructie om zo tot de beste geluids isolatie te komen. De binnenste "doos" is dus die dubbele gipsplaten wand waaraan dit scherm moet komen te hangen.

Ik weet alleen niet waar deze houten constructie zich precies bevindt, dus het is onmogelijk hier iets aan te hangen.
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #6
Setje paraplu pluggen, met bijbehorende tang. dan is het geen enkel probleem.
Let wel even op de schacht lengte, te kort en de paraplu wil niet uitvouwen en te lang dan blijft hij los liggen.
 

GDelea

Specialist Schoorstenen - Houtkachels
  • #7
Die paraplu pluggen zijn heel goed ,wel heel belangrijk is dat je wel die tang gebruikt. misschien kan je die huren want in aanschaf zijn die vrij prijsig
 

Kaajee

  • #8
Tang alleen kost meer dan 100eu! Lijkt me te veel van het goede.

Hoeveel pluggen/schroeven kun je gebruiken? Want als je 'normale' holle wand pluggen wilt gebruiken is het raadzaam om het gewicht over zoveel mogelijke pluggen te verdelen. Dus het maximum aantal gaatjes dat de beugel voorhanden heeft gebruiken.

Anders zou je ook nog kunnen overwegen om eerst een stuk hout/plaat multiplex) met een flink aantal holle wand pluggen aan de gipswand te bevestigen en op het hout vervolgens de LCD beugel. Zo heb ik ooit een hete lucht gordijn aan een holle wand (plafond) te bevestigen: als een huis. (en ik kan je verzekeren: zo'n hete lucht gordijn unit weegt flink wat meer dan 15kilo..... :D
 

Cyruse

Vaste Beantwoorder
  • #9
Tang vrij prijzig? Over 100 euro? Er zijn dus weer bedrijven die erg snel rijk menen te worden van onze zuurverdiende centjes. Maar er zijn ook eerlijke bedrijven hoor:



Als je mij even een pb'tje stuurt, stuur ik de link van het bedrijf.

Die paraplupluggen zijn inderdaad erg goed, ik hang er zelfs zware radiatoren mee aan een gipsen wandje.
 

Kaajee

  • #10
Your're right.
Als je in Google de zoekterm hollewandanker tang invult zie je hem staan voor 17eu.

Het idee van de plank eerst blijft overigens ook een prima optie mi.
 

Aldholland

  • #11
Sow, ik heb de hollewand pluggen gehaald van het wel al bekende "F" merk, wilde nl geen risico nemen met een of ander funky "B" merk.

Plasma hangt vast met 8 pluggen en idd vastgezet met de speciale tang die ik gekocht heb voor 25 euro bij de bouwmarkt. Het is inderdaad niet aan te raden de pluggen te gebruiken zonder deze tang......wat trouwens wel verteld werd door de verkoper, volgens hem had je de tang niet echt nodig...... ben blij dat ik hem toch gekocht heb ! :wink:

Voor mij was het de eerste keer dat ik een Plasma aan een gipswand gehangen had, moet zeggen dat het zeer goed is bevallen, ook het feit dat er een goede waterpas in de beugel zit hielp wel! Het mooie van een gipswand is dat daar waar het het gat moet hebben, je ook het gat zult krijgen ipv steeds weg te schieten in het beton en er vervolgens weer net naast te zitten!

bedankt voor de reacties!
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu