Gat in gibo wand maken om lcd tv in te hangen, kan dat?

Mieppie

  • #1
Beste klussers,

Om te voorkomen dat de platte lcd tv die we zojuist hebben aangeschaft, toch te ver uit de muur komt, wil ik een gat maken in een gibo wand, een plaat aan de achterkant van de muur schroeven en daar de muurbeugel + tv aan vast maken.
Voordeel is naast het feit dat je 7 cm wint, de lelijke aansluitingen van de tv niet meer zichtbaar zijn.

Volgens mijn man kan je niet zomaar een gat maken in een gibo wandje zonder dat je de kans hebt dat het deel wat boven het gat zit naar beneden komt.
Ik als vrouw ben natuurlijk weer eigenwijs en denk dat het wel kan... :D
Wat zeggen jullie ervan?

afm. tv (dus ook ongeveer van het gat): 662 x 498 x 94 mm.
gewicht tv: ongeveer 10 kg.
muurtje staat tussen vloer en plafond, zonder extra verstevigingen en heeft een L vorm (hij schermt een inloopkast af), de lange poot van de L staat tegen een constructiewand aan, de korte poot staat los van een wand.

Groetjes, Mieppie
 

-stuffie-

  • #2
Uw man heeft gelijk, alleen is de kans klein :)


Lees deze eens:

Ytong muurtje in badkamer met gat

Overigens denk ik dat een latei voor een gat van deze afmeting niet nodig is. Gibo blokken zijn 60cm breed en zijn gelijmd. Ik denk niet dat er wat mis kan gaan
 

Mieppie

  • #3
Bedankt Stuffie123 voor de snelle reaktie!
Inmiddels heb ik de topic betreffende de badkamernis ook gelezen (dacht dat ik toch goed alles had doorgenomen :? betreffende het onderwerp).
Ben benieuwd of dit mijn man kan overhalen... Hij zal vast wel komen met het feit dat er 10 kg aan gehangen wordt... Zou dat een probleem kunnen opleveren?
Mvg, Mieppie
 

-stuffie-

  • #4
Als je die plaat aan de achterkant boven en onder goed vastzet, dan zal dit de muur weer verstevigen. Ik denk dat het allemaal geen probleem hoeft te zijn.
 

Utreg

Vaste Beantwoorder
  • #5
Denk dat het slecht is voor u TFT tv,ivm slechte koeling als die in/tussen muur hangt.


Als u het toch wilt doen kan u beter een vierkant frame van houten balkjes maken,die in het gat maken zodat die de muur toch steunt.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu