Gipsplaat hoekbeschermer roest

Joe007

  • #1
Onlangs bij één van de grote doe het zelf ketens hoekprofielen gekocht. Deze hadden als beschrijving 'gipsplaat hoekbeschermer'. Nu zitten deze profielen een maandje verwerkt in de het gips van het stucwerk en blijken deze te roesten. Met als gevolg dat ik ze er weer uit kan slopen en de hoeken weer opnieuw kan laten doen.
Is dit nu een (dure) beginnersfout van mij, dat ik niet mag verwachten dat hoekbeschermers van een materiaal zijn gemaakt dat vocht enigzins verdraagt of mag ik dit wel verwachten? Zover mij bekend zijn er weinig technieken om hoekprofielen op gipsplaat vast te zetten zonder een pleister te gebruiken toch?

Voor wat leedvermaak enkele foto's ter illustratie ;-p

IMG-20231019-WA0005.jpg IMG-20231019-WA0003.jpg IMG-20231019-WA0007.jpg
 

Robert0v

  • #2
Waarom zijn de hoeken niet volledig bedekt met gips?
 

Joe007

  • #3
In de eerste en derde foto heb ik de profielen al verwijderd. Dit is de achter gebleven roest aanslag. Dit inmiddels weggekrabt zodat nieuwe profielen kunnen worden geplaatst.
20231019_142609.jpg
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #4
Zou het goedkoop duurkoop kunnen zijn.
Of zijn, waren, deze profielen zijn alleen geschikt voor een absoluut droge ruimtes.
 

Joe007

  • #5
Ik zou denken dat zelfs voor droge ruimten, dit is overigens de woonkamer, dat het niet werkt want ze zijn enkel van stuc voorzien en dat bevat natuurlijk best veel vocht
 

Joe007

  • #6
Diverse personen gereageerd, dank daarvoor. Maar mijn vraag is nog niet beantwoord. Weet iemand of je van een hoekprofiel voor gipsplaat mag verwachten dat deze van rvs of een bewerkt metaal zijn zodat deze iig bij het plaatsje met gips niet gaan roesten?
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #7
Als ik een zoekactie doe met "hoekprofiel gipsplaat" dan kom ik vrijwel uitsluitend hoekprofielen tegen van aluminium. En zoals wellicht bekend, kan dat niet roesten. Je hebt dus helaas net het verkeerde materiaal getroffen.

Je kunt dat overigens heel makkelijk testen door er een magneetje bij te houden: gewoon ijzer/staal is magnetisch cq. een magneet heeft daar werking op. Aluminium en (echt) RVS hebben die uitwerking niet.
 
  • Like
Waarderingen: Joe007

Joe007

  • #8
Dank!
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu