Lawaai radiotoren Danfoss thermostaatkraan

EMC

  • #1
Hallo,

Sinds anderhalf jaar heb ik een geheel nieuwe CV (ketel van Nefit; radiatoren met Danfoss thermostaatkranen). Aanvankelijk stonden alle radiatoren altijd aan, ongeacht ze linksom of rechtsom waren dichtgedraaid. De installateur was vergeten buisjes in de thermostaatkranen te bevestigen. Dat heeft hij toen alsnog gedaan. Het probleem was daarmee verholpen: radiatoren kunnen open en dicht gedraaid worden, handig! Alleen enkele radiatoren maken nu veel lawaai (weerstand van het water, alsof de wc continu wordt doorgetrokken). Dat vind ik vervelend en, omdat het niet bij alle radiatoren zo is, is het volgens mij ook niet nodig. Alleen weet ik niet hoe ik die buisjes opnieuw/anders moet bevestigen (en de installateur komt niet meer, want failliet). Wie weet raad? Alvast bedankt!
 

Xr8

  • #2
Wat voor buisjes zijn dat? Normaliter klik je de kop op het kraanventiel, heb daar zelf nog nooit iets van een buisje gezien.

Waarschijnlijk heeft de pomp veel te veel capaciteit. Staat deze toevallig op continue pompen? Normaal gesproken zou de pomp als er niet gestookt word ook niet horen te draaien. Er zijn types met een modulerende pomp (excellent) en met een normale pomp, deze is volgens mij in 3 standen te zetten op het pomphuis in de ketel.

Daarbij dient er een shunt aanwezig te zijn als de gehele installatie uitgevoerd is met thermostaatkranen.

Geef even aan wat voor ketel, en eventueel een foto van de kraan.

Succes.
 

EMC

  • #3
Hallo Xr8,

Bedankt voor je snelle reactie. Ik weet niet of het aan de ketel ligt (een Nefit Smartline Basic HR(C)). Hij pompt alleen als er wordt gestookt, en niet continu, zoals je zegt.
Ik heb een foto gemaakt van een radiator en de kraan eraf gehaald. Ik hoop dat je daar iets mee kan.

Graag tot horens!
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #4
Dit probleem komt me onbekend voor.
 

Ingmar89

Specialist Verwarming
  • #5
Als je een standenpomp hebt, op welke stand staat hij?
Is je installatie ingeregeld?
Hoeveel radiatoren staan er normaal gesproken open?

M.v.g.
 

EMC

  • #6
Hallo,




De rechter stand voor de verwarming staat vanwege de zomer nu op 30, maar in de winter op >60 graden. Ik heb dan meestal 4 radiatoren open staan. De overige 3 staan op de 1e verdieping en die gebruik ik nauwelijks. De ketel staat overigens op de 1e verdieping.

Het geluid waar het allemaal om draait, is in 2 van de 4 radiatoren beneden. En, misschien ten overvloede (zie mijn 1e mail), maar het geluid is pas begonnen nadat de installateur er buisjes in de thermostaatkranen had geplaatst.

Oké, ik hoor weer graag van jullie.

Vriendelijke groeten
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu