Whirlpool vaatwasser labyrint inspecteren

Thie

  • #1
Ik ben bezig met een onderhoudsbeurt voor een IKEA/Whirlpool vaatwasser, type DWF 401S, en ik wil graag het labyrint op vervuiling inspecteren en eventueel grondig reinigen. Dit lijkt aan de rechterzijde van de machine tussen binnentrommel en zijwand te zitten. De zijwand zit aan de voorkant, verscholen achter het rubber, met 2 schroeven vast aan het binnenwerk, dus daar gaat hij simpel los. Maar aan de achterkant lijkt het wel gepuntlast:


Ik kan de puntlassen natuurlijk uitboren en naderhand met bouten en mooeren weer vastzitten, maar ik vroeg me even af waarom dit zo gedaan is. Is het bv. een instapmodel vaatwasser waarbij het niet de bedoeling is dat je dit soort klusjes doet, maar gewoon een nieuwe koopt als hij het niet meer goed doet? Of iets anders, ik hoor graag jullie mening.
 

S.oldeerbout

Specialist Keukenapparatuur
  • #2
Lijkt me niet van de vaatwasser te zijn maar van een inbouwkast of zo.
Maar onderhoud aan een vaatwasser van 20 jaar oud vraagt om problemen..
 

Thie

  • #3
Nee, het is echt de metalen zijwand van de vaatwasser. Je kunt op de foto nog kitsporen zien van de plaat die er tegen aan gelijmd was om hem in de keuken te 'integreren' (hij stond aan de zijkant). Maar als hij inderdaad zo oud is (hij zat al in een studentenhuis dat ik een jaar of 6 geleden kocht, geen idee wanneer dat ding ooit door de vorige bewoner is aangeschaft) is het misschien sowieso tijd voor een nieuwe.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #4
Ik zou hem gewoon blijven gebruiken tot hij het opgeeft.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu