Label A pomp door type leidingen niet voordeliger/geschikt?

Klusmuis

  • #1
Wij zijn op zoek naar een nieuwe ketel en vandaag kwam er een man om de situatie te bekijken en een voorstel te doen voor een nieuwe ketel. De nieuwe ketel zou op zolder worden geplaatst en er zal een nieuwe toevoer leiding worden geplaatst. De voorgestelde ketel is beschikbaar in 2 uitvoeringen. Keuze was een CW5 ketel met een keuze uit 1 gewone uitvoering en 1 eco uitvoering (=met A label pomp).

Hij gaf aan dat in onze situatie de leidingen niet geschikt waren voor een A label pomp. Er zaten scherpe hoeken in de leidingen(iets wat in bijvoorbeeld moderne kunststof buizen niet het geval was) waardoor de pomp op een hoger vermogen ingesteld zou moeten worden.

In zijn voorbeeld gaf hij aan dat normaal een label A pomp bijvoorbeeld na verloop van tijd terug zou schakelen naar 40% vermogen maar dat in onze situatie de pomp dan nog op 100% zou moeten draaien om het water goed te laten circuleren en dat 40% niet voldoende zou zijn.

Kan iemand bevestigen dat het voordeel kleiner zal zijn met onze leidingen? Onze leidingen zijn inderdaad een oud model maar achteraf klinkt het zo sterk dat door de scherpe bochten in onze leidingen een A label niet voordelig zou zijn omdat hij op een andere manier moet worden ingesteld?

ALVAST BEDANKT VOOR DE REACTIE :)

Hieronder een foto van de aansluiting:


 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Op het forum worden dit soort zaken niet beoordeeld, zie de forumregels.
De man in kwestie heeft gezien welk soort pomp erin moet, dat kan zonder ter plaatste kijken niet beoordeeld worden.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu