Kunstofkozijnen plaatsen met vlakprofiel op rollaag

Kozijnplaats

  • #1
Ik wil een aantal kunstof kozijnen gaan plaatsen in een huis van ca 1930. Dat wil ik graag bij voorkeur zo goedkoop mogelijk uitvoeren. Hierdoor hebben de kozijnen een vlakprofiel van 7,5 cm. Het zijn kozijnen zonder aanslagprofiel dus.

Onderkant:
Het kozijn komt op een oude rollaag te staan in plaats van waterslagen. Doordat de kozijnen aan de onderkant vlak zijn ben ik op zoek naar een oplossing om deze onderkant toch zo veel als mogelijk waterdicht te krijgen.
Als het water aan de buitenkant naar beneden stroomt en er staat veel wind dan komt er vocht onder het kozijn en in de spouw. Dat heet comppillaire werking volgens mij. Dat wil ik zo veel als mogelijk tegengaan.

Rondom worden de kozijn met compriband afgedicht uiteraard.

De huidige kozijnen staan ook op de rollagen zoals vroeger. Daar zijn eigenlijk nooit proberen met vocht geweest. Op sommige plaatsen zit er een stukje lood onder. Misschien is dat voor deze situatie ook wel het beste?

Er zou ook een soort rubber bestaan wat ik aan de onderkant er aan kan lijmen met bijvoorbeeld Hi-tech?

Hopelijk heeft er iemand een goede oplossing die ik kan gebruiken.
Dat zou heel fijn zijn.

Bedankt alvast voor uw reactie!
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #2
Bij kunststof kozijnen is (mede door de droge beglazing) de afwatering belangrijk. In het algemeen zitten er ontwateringsgaatjes aan de onderzijde van het profiel. Met winddruk op de gevel blaast het vocht naar binnen. Dit geeft dus problemen.

Mijn advies: een alu waterslag onder het kozijn plaatsen, met voldoende afschot.

Een overstekende waterslag voorkomt ook zgn.druipsnorren op je metselwerk.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu