Rolluik monteren op kunstofkozijn

Rubske40

  • #1
Beste,
ik wil op mijn kunststofkozijnen rolluiken plaatsen. Helaas is er geen andere optie dan op het kozijn. Welke schroeven raden jullie hiervoor aan?
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #2
Naar mijn mening is het niet (of in elk geval niet zonder meer) mogelijk in kunststof kozijnen te schroeven. Bij het schroeven in een kunststof kozijn maak je een gat in dat kozijn, waardoor het achterliggende stalen frame niet meer luchtdicht is afgesloten en gaat roesten.
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #3
Dat valt wel mee... Juist bij rolluiken is het van belang dat je door het PVC tot in het staal schroeft, anders zitten de schroeven niet vast en komt na verloop van tijd het rolluik naar beneden.

Alleen zul je voor de exacte positie van het staal moeten weten wel merk en type kunststof kozijnen je hebt. En daarnaast zou je ook moeten weten wel type staal er is toegepast. Want niet al het staal loopt door tot voor in het PVC-profiel.
 

Rubske40

  • #4
En als ik nu eens met 1mm voorboor en dan vervolgens met een schroef en met de hand vastdraai? Aan is aan. Met slagschroevendraaier of boormachine gaat het al snel te grof denk ik?
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #5
Je hebt uiteraard speciale schroeven nodig. Zelfborend, 3,2 mm x 30 of 35 mm lengte. En dan nog helpt het om met 3 mm voor te boren.
 

Rubske40

  • #6
Is een zelftapper ook voldoende? Of echt eentje met boorpuntje die u bedoelt ?
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu