Kunsstof kozijn - water druppelt binnen via hoek

Pentje

  • #1
Beste lezers,

In mijn woning zit in de badkamer een kunsstof kozijn van 2003. Wanneer het er op regent begint het te lekken rechts onder in de hoek van het kozijn. Als ik het raam open trek stopt het.
Het lijkt dat druppels vanaf de bovenkant van het raam naar naar de hoek zakken en vanuit daar, in plaats van in de afwatering achter te blijven, meegaan naar binnen.
De afwatering heb ik gecontroleerd en is niet verstopt.

Wat zou het kunnen zijn?
Wellicht de rubbers die ik moet vervangen?
Nu heb ik het rubber hier toevallig thuis, maar heb geen idee hoe ik dit netjes in de hoeken verwerk en kan er ook weinig over vinden. Iets inknippen zodat je de hoek kunt maken, maar de hoeken zijn nu aan elkaar vastgesmolten o.i.d.
De rubbers zijn hoe dan ook slecht, zowel in het kozijn als in het raam. Het onderste rubber in het kozijn is al eens vervangen.

Kunnen jullie me helpen met het vervangen van de rubbers en eventueel het opsporen van nog een andere oorzaak van deze lekkage ?

Filmpje waar het goed op te zien is :



 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #2
Aan die profielen moet je nauwkeurig verstekken knippen en het verstek kan je met 1 sec. lijm aan elkaar zetten.
Misschien even een proefje maken of de lijmverbinding sterk genoeg wordt. Er zijn nogal wat verschillende kunststoffen in de handel.
Veel kozijnen hebben afvoergootjes, bij jouw ook en zijn deze niet vestopt.
 

Pentje

  • #3
Dank voor de reactie. Ik ga proberen een nieuw rubber op.maat te maken , met de andere Als voorbeeld. Dat moet wel lukken, had alleen wat moeite met het rubber goed in de hoekjes gedrukt krijgen.
Rubbers zijn slecht en vervang ik sowieso.

De afwatering gaatjes zijn niet verstopt. Wel zag ik nog 1 gleuf met een rubber dat iets te kort is (door het weer denk ik gekrompen). Dit gleufje zat ook flink wat water in. Ik heb het rubber er uit getrokken en met wc papier het gleufje droog gemaakt. Lekkage stopte direct... misschien dat dit gleufje overstroomd en dan het water via de hoek van het kozijn er uit druppelt.

Maar: wat is de functie van deze gleuf en hoe los ik dit probleem op ? Is dit ook een deel van de afwatering ?
 

Pentje

  • #4
Hier spreken ze alleen van een inleg rubber om makkelijk te kunnen schoonmaken. Bij mij staat dit dus vol met water.

 

Pentje

  • #5
Loos alarm.... na droog maken van dit gleufje blijft het toch nog lekken.
Is het dan toch het rubber? Ik dacht dat dit vooral voor luchtdichtheid was, en niet zozeer voor waterdichtheid...

Ik ga morgen proberen het rubber te vervangen.
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #6
Je hebt 2 dichtingen: 1 in het kader, en 1 in het draaideel. De dichting in het kader "kaderdichting" heeft een waterkerende functie. De dichting in het draaideel heeft een luchtdichtende werking.

Als de dichting in het draaideel niet afsluit,krijg je door drukverschillen extra water in de sponning. Zeker in de afgelopen dagen met veel overdruk aan de windzijde, en onderdruk in de woning door zuiging aan de lijzijde.

Let er bij het vervangen van de dichting wel op dat je de goede dichting gebruikt: Er is een verschil tussen een aanslagdichting tbv een draaideel en een dichting tbv beglazing.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu