Kruipruimte uitgraven

Status
Niet open voor verdere reacties.
In fase zit ik nog niet, maar laat ik je tzt weten. Als een aannemer het zelf veilig kan doen, dan kan ik het zelf natuurlijk ook.
 
Het lijkt mij ook niet verder zinnig, om hier nog verder op in te gaan.
We krijgen straks wel wat foto's te zien van het uitgevoerde graafwerk, als er ooit gegraaft zal worden.
 
Zomaar even gelezen en gebrainstormt:

Zo'n "gemaal" wat ook vaak bij oude molens werd/wordt gebruikt.
Een grote zuiger (enkel dan zwaarder materiaal die zuigt en meteen ook wegpompt.

(voor de vloer, wees zeer voorzichtig, zand en hout is vaak geen goede kombi :mrgreen: ).

En laat wellicht eerst vrijblijvend een aannemer/ingenieur naar de boel kijken. Wellicht kan het niet eens vanwege de constructie.
 
Dankjewel voor je reactie!

Uiteraard ga ik niet zomaar graven onder mijn huis zonder eerst een specialist ernaar te laten kijken :-)

Begrijp ik goed dat jouw gedachte richting een soort pomp gaat? Je spuit water op het zand en pompt het daarna weer weg?
Die optie had ik eerder al eens gehoord, maar volgens mij strandt het op het feit dat je weinig gecontroleerd te werk kunt gaan. Je loopt het risico water onder je fundering weg te slaan hetgeen je uiteraard wilt voorkomen. Daarnaast ligt er ook nog wat gruisbeton en dat pomp je uiteraard niet weg op deze manier.

Maar ik waardeer het meedenken!
 
Die kelder.............komt onder de muren van de woning neem ik aan.
Als dat niet zo is is je kelder nog wel een keer weer boven als het grondwater spontaan een keer stijgt.
En geloof me, ik heb kelders van 10mx10m omhoog zien komen door uitvallen van de pomp.
 
Het probleem is juist dat het waterpeil sterk gezakt is de afgelopen jaren waardoor palen nu droogstaan en ik het hele project überhaupt overweeg.

Maar je hebt gelijk dat dat iets is om rekening mee te houden.
 
Dat water kan door wat voor reden dan ook weer stijgen en daar is ook rekening mee te houden.
Verder komt er een aspect kijken zoals eenzijdig inschalen van de wanden.
Daar is echt vakkennis voor nodig om dat goed uit te voeren zonder dat de hele rommel je om de oren vliegt bij het storten.
Het waterdicht krijgen van de aansluiting keldervloer/kelderwand is al een thema waar ook vakkennis bij komt kijken.
Maar ook de aansluiting kelderwand/beganegrondvloer moet waterdicht. Normaal doe je dat van buiten maar gaat in jou geval niet op, dus moet er een andere oplossing komen.
Je ziet......allemaal dingen om over na te denken hoe dit allemaal veilig en goed uit te voeren.

Het metselen van waterdichte kelderwanden acht ik onuitvoerbaar.
 
Dat zijn ook allemaal zaken die ik door een aannemer wil laten doen. Ik wil me met name op het graafwerk storten. Ik ga er vanuit dat dat niet perse iets is wat een aannemer wil doen en waar ik geld wil besparen op het project.

Zoals ik het voor ogen heb, zal de bestaande fundering van onderen opgemetseld moeten worden, zodat de betonnenvloer die op de nieuwe heipalen zal rusten daarin verankerd kan worden. Vanaf de nwe betonvloer zal er dan een nwe muur van betonopgetrokken worden. Daarmee zou e.e.a. waterdicht moeten worden
 
Goedenavond allemaal,

Als ik hier op de site de berichten lees zijn er niet zo heel veel bij die er echt verstand van hebben. Wij hebben namelijk grondzuigmachines en wij maken bijna dagelijks kruipruimtes of kelders onder bestaande woningen. Hier zijn wij maar een gat van ongeveer 50 cm x 50 cm voor nodig. Deze machines zuigen alle materiaalsoorten dus ook puin e.d. als de maximale diameter maar kleiner is dan 25 cm.

met vriendelijke groet.


Lees de forumregels.
Link en naam bedrijf verwijderd, mod.
 
Met alle respect voor jou maar het lezen van de forumregels is niet jou sterkste kant.

Mocht je wat praktische tips van de hand doen zijn deze best welkom.

Ik neem aan als je een woning ziet met een kruipgat van 50 bij 50 dat jij die nier lukraak gaat leegzuigen zonder dat je weet of er dragende delen steunen op de ondergrond of dat er nog wat leidingwerk zit wat ondersteuning vraagt.
Een beetje simpel uitgelegd zoals jij het beschrijft, vind je niet?
 
Dat klopt, ik hou het graag simpel. Voor de rest moet je gewoon, voordat je aan zo'n klus begint advies inwinnen bij bedrijven die dit soort werk dagelijks doen.
 
Ik neem aan dat je voordat je de grond weg gaat graven eerst ondezoek gaat doen naar de huidige fundering.
Je kunt nl. de grond wel weggraven, maar hierdoor verliest de huidige fundering de tegendruk van de grond van buitenaf.
Daarom zie je (als de huidige fundering al diep genoeg de grond in zit) vaak dat men een soort keerwand maakt om de voorkomen dat de fundering naar binnen gedrukt wordt.

Is de fundering niet diep genoeg dan zul je die eerst op diepte moeten brengen.
Dit doet men meestal door telkens een deel onder de fundering weg te graven en dit weer op te metselen, uitlaten harden en dan elders een stuk weggraven weer opmetselen enz. totdat je helemaal rond bent geweest en alle steunmuren op diepte heb gebracht.

Als je dan handig bent geweest heb je ergens een flink gat overgehouden om een graafmachine oid. naar binnen te laten.
Talud oid. is niet nodig, daar kun je ook een kraan voor gebruiken die dat ding er even in laat zakken en weer uit haalt.
Voor het graven zijn gewoon minigravers te huur die zelf door een standaard deur passen, maar hou er rekening mee dat je ook met de gewone schop noch heel wat kuub mag verzetten.

Hou bij alles wel rekening dat je in de grond zit te wroeten, hierdoor wordt die grond losgemaakt en hoe je ook stampt of in laat wateren zonder speciale verdichtingsapparatuur wordt het nooit weer zo stevig als voorheen en waar dus de oude fundering op heeft gerust.
Na de werkzaamheden kunnen er dan ook verzakkingen ontstaan en scheurtjes/scheuren in de muren ontstaan als je ee.a niet goed hebt gemaakt.

suc6

Gerrit
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Heb je problemen met wachtwoorden of reset, stuur een mailtje naar info a p e n staartje klusidee nl Nog niet geregistreerd? Registreer nu
or Log in via
Back
Bovenaan Onderaan