Kozijnen van standaard profielen draaien altijd naar buiten

Sjuul

  • #1
Ik ben al een tijdje op het internet en door jullie forum aan't spitten omdat ik zelf nieuwe kozijnen wil gaan maken en plaatsen.

Ik heb al een hele hoop info verzameld van jullie forum maar ik blijf toch nog met een vraag zitten.

Met de standaard kozijn profielen verkrijgbaar bij de bouwmarkt krijg je (naar mijn inzien) altijd ramen die naar buiten draaien.

Je kunt natuurlijk het kozijn andersom in de muur zetten maar dan loopt de onderdorpel schuin naar binnen, wat me niet de bedoeling lijkt.

Ik ben zelf geen timmerman maar ben wel handig met de handjes, waarschijnlijk heb ik het verkeerd begrepen en is er een hele simpele oplossing voor.

Wie opent mijn ogen,
Ik hoor het graag
Sjuul
 

Johanl

  • #2
Hallo.

Zo standaard geprofileerd kozijn hout kopen, lijkt mij in jouw situatei niet zo handig. Je kan wel handig zijn, maar je moet wel de constructie van een naar binnen draaiend raam in je hoofd hebben.

Dus naar mijn idee je eerst maar eens verdiepen in een paar boeken. Verder kunnen wij er ook weinig van zeggen, graag wat meer informatie.

Sucses JohanL
 

Arjan'74

  • #3
ALs je wilt zien hoe je zo'n kozijn in elkaar kunt zetten, moet je eens een paar voordeurkozijnen bekijken. De voordeur draait ook naar binnen en daar hebben ze ook bijna het gehele kozijn andersom gebouwd.

Ik heb een timmerman een bouwpakket laten zagen voor het voordeurkozijn. En zelfs toen ik alle onderdelen had was het nog opletten geblazen, het zit net even anders in elkaar als een normaal kozijn.
 

Arie visser

  • #4
Hollandse kozijnen zijn nou eenmaal buiten draaiend.
Als je binnendraaiend kozijnhout wil hebben zal je even bij een timmerfabriek binnen moeten lopen.
Deze hebben hopen binnendraaien liggen in meerdere houtzwaartes, stomp en opdek
Suc6
 

H@ns

  • #5
Ik heb ze zelf ooit gemaakt binnendraaiend, niet echt moeilijk maar even "andersom denken" hier en daar. Drie kozijnen met kalf en vast bovenlicht, elk twee binnendraaiende raampjes.

Hiervoor heb ik wel de gangbare professionele machines en beitelkoppen gebruikt dus met standaard KVT instellingen.

Waar je op moet letten is dat je onderdorpel een speciaal (aluminium) profiel krijgt.

Maar beter is nog om een kozijntje te kopen want zoals al gezegd er staan er her en der erg veel die ze aan de straatstenen niet kwijt raken dus doe er je voordeel mee!
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu