Kozijnen vervangen - spouw isolatie

Kasperjan

  • #1
Beste mensen,
ik ben me aan het orienteren om onze oude kunststof kozijnen [(15 jaar oud met dito oud dubbel glas) te vervangen door wederom kunststof kozijnen maar nu met hoge isolatie waarde. het folie van een van de schuifpuien laat los en ipv dit te laten repareren is het misschien beter om de boel helemaal te vervangen. Nu komt mijn vraag: hoe gaat een kozijnen zetter om met de spouwmuur isolatie bij het vervangen van het kozijn? Ik kan me zo voorstellen dat een deel van de isolatie uit de spouw (slechts 6cm dik, jaren 70 bungalow) valt. En een spuitbus pur rondom zal denk ik geen sluitende isolatie maken met de bestaande isolatie in de spouw. Zit ik dan met een koudebrug rondom. Het kozijn? De spouw is een paar jaar geleden na geisoleerd. Hoe lossen ze dit op?
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #2
Bij na-isolatie zal als het goed is deze tot tegen het oude kozijn of stelkozijn zitten. En als het bestaande stelkozijn hergebruikt kan worden hoeft de kozijnzetter helemaal niet in de spouw te zijn.
 

BertPleizier

Vaste Beantwoorder
  • #3
Mocht de isolatie voor een klein deel uit de spouw komen, dan inderdaad de ontstane kier in de spouw helemaal vol purren en na een uurtje vlak afsnijden.Laat ze niet vergeten om de eventuele spouwlatten er gelijk in te duwen voor de pur hard is. Maak de kier eerst een klein beetje vochtig met een plantenspuit, dan hecht de pur beter en hard deze sneller uit.

Als je de pur gewoon tegen de isolatie aanspuit zal je een prima overgang hebben tussen pur en isolatie, zonder ruimte er tussen. Pur zet namelijk iets uit tijdens het uitharden.
 
Laatst bewerkt:

Kasperjan

  • #4
Dank je wel mensen, ik zal mn ogen openhouden als ze bezig zijn. Ik zal vooraf ook vragen wat ze ingedachten hebben.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu