Kozijn & achterdeur inbraakwerend

Gerrit B

Specialist Telecom
  • #21
Dat iets oud is maakt niet zoveel uit (sommige oude dingen zijn beter dan nieuwe) maar dan kijken of je dat weer goed kunt krijgen en anders zou ik kijken naar een andere deur waar wel een goede 3 puntsgrendel in is gezet (of waar je die zelf inzet/laat zetten) met de juiste sluitkommen ed. en waar je secustrip ook stevig op bevestigd kan worden.
Is de 3 puntsgrendel op de juiste manier uitgehaald dan kom je op de sloten en sluitkommen met je schroeven te zitten (inkorten naar 6-8mm) maar de rest kan stevig vastgezet worden (schroeven wel eerst even voorboren)
De 3 puntsgrendel zorgt er al voor dat je deur goed afgesloten is, recht blijft en tegen de tochtrubbers aan trekt, de secustrip dekt de naad af zodat deze moeilijk te forceren is en zorgt voor nog extra tochtvang en ook dat je deur recht blijft.

Probleem waar je tegenaan kunt lopen is dat goede vakmensen (die dit kunnen) op dit moment vaak tot over hun oren in het werk zitten en dat het wel eens pas rond de vakanties of er pas na opgelost kan worden.
Bij ons wordt bouwkundige beveiliging ook alleen nog maar uitgevoerd in combinatie met elektronische beveiliging en/of camera's, is het alleen bouwkundige beveiliging dan wordt er meestal voor bedankt omdat er gewoon teveel tijd in gaat zitten.
Gezien de sticker op je raam zou je eens kunnen informeren bij je eigen beveiligingsbedrijf. (lijkt van een bedrijf uit Raalte)
 

BertPleizier

Vaste Beantwoorder
  • #22
Zolang de tussenstijl erg dun is (geeft TS zelf aan), ben je al je hout aan het weghalen voor de sluitkommen. Kun je het meest veilige deurbeslag hebben, als de stijl zo ingefreest moet worden om het passend te maken heb je nog niks. Je kan de sluitkommen dan niet eens met alle voorgeschreven schroeven vastmaken, simpelweg omdat er geen hout achter zit.

En ook de SecuStrip doet volgens TS niet veel, omdat veel schroefgaten niet gebruikt kunnen worden vanwege de slotkasten.
 

DCB

  • #23
Gerrit, Beveiligingsbedrijf heeft destijds alarm geïnstalleerd, maar dat krijg ik niet meer aan de praat (na verbouwing). En ook het bedrijf past er voor, te oud systeem, geen kennis meer.

Bert, ik heb korte parkertjes gebruikt ipv de echte (eenweg) schroeven. Door de afdekdopjes zie je dat niet, maar ze zitten in ingeveer 1 cm hout, dus dat lijkt me niet veel.
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #24
Korte schroeven zijn vaak niet voldoende. Niet voor niets wordt door leveranciers een minimale schroeflengte voorgeschreven. Met korte schroeven is het enkel schijnveiligheid.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu