Koude brug in woning?

dadazie

  • #1
Hi !

Wij kochten vorig jaar een woning. En we merkten op dat bepaalde ruimtes heel moeilijk te verwarmen zijn. En als ze verwarmt zijn op koude dagen heel snel hun warmte verliezen (op 4u tijd van 21,5° naar 11°)

Je voelt ook onder de vensterbank koude lucht komen, mogelijks is dat de oorzaak? Hoe los je dit best op? Gewoon dichtkitten?

In 1 van de ruimtes hebben ze 2011 een raam dicht gemaakt. Dit is gebeurd door het raam te laten zitten (enkelglas raam inclusief rolluik. En vervolgens isolatie + Gyproc aan de binnenkant geplaatst met een nieuwe gevelsteen die het raam bedekt aan de buitenkant. (Zie foto net voor de nieuwe gevelsteen werd geplaatst).

DSCN6315~2.JPG


Is dit een normale manier van werken? Of zou dit ook het warmte verlies kunnen veroorzaken?

Alvast bedankt

Dadazie
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #2
Een koudebrug is een ongeisoleerde plek. Je hebt het over een luchtlek. Het is aan te raden om de woning te testen via een blowerdoortest. Dan krijg je precies een overzicht van alle plekken die afgedicht kunnen worden. Je huis wordt er veel comfortabeler en energiezuiniger van. Voor de meeste mensen zijn de resultaten van die test even schrikken :wink:

Voordat je gaat kierdichten altijd de ventilatie in huis controleren.

Of dat raam zo goed is afgedicht valt niet te zeggen op basis van deze info, Als er isolatie in zit, maar de gevel is verder ongeisoleerd, dan is die plek misschien juist beter.

Kleine kieren kan je afkitten (soms op rugvulling). Grote kieren eerst volstoppen met isolatiemateriaal en dan aftimmeren en afkitten.
 

Raimond

  • #3
Naast blowerdoortest zou je het ook eens met een warmtebeeldcamera kunnen proberen. Die kan je gewoon huren
 
Laatst bewerkt door een moderator:

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu