Kouddak, bitumen, geen isolatie aanwezig, dakbeschot vochtig.

Kouddak

  • #21
Al met al ben ik op het verkeerde been gezet door deze kerel, vandaar dat ik mijn verhaal begon met de vraag over het 'natte' dakbeschot... maar dat blijkt dus nu PIR/PUR te zijn.. en de schrootjes het beschot, wat nu aan het opdrogen is na ventilatie.
 

Kouddak

  • #22
het komt er op neer dat ik in eerste instantie op het verkeerde been ben gezet door de dakdekker..

Het zwarte deel is pir/pur en niet het 'natte' dakbeschot... het blijkt dus al met al wel in orde te zijn de contstructie zoals u al zei.
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #23
Ja sorry gezien de informatie en de berekening van je dak ben ik nog niet overtuigd dat het inwendige condensatie is. Je moet je ook realiseren dat door het lek in het dak de relatieve luchtvochtigheid in de woning continu te hoog is. Zou toch nog eens van je dak een overzicht foto plaatsen en die van de afvoer.:wink:
 

Jackd

Vaste Beantwoorder
  • #24
Goed gevonden die foto: PIR 2-zijdig bitumenglasvlies.

Ik denk ook dat het meeste vocht van die lekkage is geweest, maar eigenlijk maakt dat nu niet meer uit.
Dak is dicht. (als het werk goed is gedaan)
Je ventileert, lekker laten drogen, dan wachten totdat het een paar dagen flink gaat regenen, of met de tuinslang erop en kijken wat er gebeurt.
Ik verwacht dat het allemaal meevalt.
 
  • Like
Waarderingen: Kouddak

Kouddak

  • #25
de afvoer zou dus gerepareerd moeten zijn, dat was vorige week al en gisteren was de lekkage plek al zienbaar droger terwijl het afgelopen week nog wel geregent heeft, dus wat dat betreft zou ik bijna zeggen dat de lekkage verholpen is.

Rest de overige 'vochtige' plekken, en die zijn na het ventilereren ook echt droger geworden.

Maar ik ga het in de gaten houden en zien wat er komende tijd gaat gebeuren.. ik moet flink wat andere dingen doen dus er is nog tijd om te drogen of eventueel weer nat te worden :)
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu