Plat bitumen dak van binnenuit isoleren met gecacheerd pir platen.

Ocsurias

  • #1
Het forum barst van deze vragen maar desondanks is iedere situatie toch weer net even anders vandaar toch mijn vraag. Ik wil de achterzijde van mijn huis naïsoleren, dit betreft een halfsteens wandje met zo ver ik weet bitumen met daaronder houtwol cement platen. De muur was voorheen voorzien van dampdichte folie met daar 3 cm eps platen tegen aan met hout rachelwerk en hier waren houten schroten tegen aan geschroefd. Ik ben blij dat ik het opengebroken heb want alles was kletsnat (vermoedelijk condens) en het houten rachelwerk was flink aan het rotten.

De halfsteens muur zou ik van binnenuit willen isoleren door er de pirplaten met isolatielijm direct tegen aan te lijmen en de naden af te tapen met aluminium tape en de eventuele kieren met flexibele pur af te purren. Er lopen ook wat scheuren in de muur welke ik van binnenuit gevuld heb met flexibele pur waar de naden erg groot zijn.

Het dak had ik ook met gecacheerde pir platen willen isoleren maar weet niet of dat kan omdat het dak dampdicht is en ik dan wellicht condensatie krijg tussen de bitumen en de pir platen met houtrot en natte houtwol cement platen. Zou in dit geval een ruimte tussen de houtwol cementplaten van een cm of 6 met ventilatie gaten door de gevel helpen?

Adviezen zijn zeer welkom want ik wil het graag in één keer goed doen.

Is trouwens impregneren van muren naderhand nog mogelijk indien je van binnenuit met pirplaten isoleeert?

foto1.jpg foto2.jpg foto3.jpg foto4.jpg
 

Ocsurias

  • #2
Misschien heb ik teveel gevraagd in één keer, is het iig mogelijk met pir platen direct na te isoleren onder houtwol cement platen onder een plat bitumen dak? En moet ik zorgen voor ventilatie ivm condens?
 

Ocsurias

  • #3
Update: onderhand is mij duidelijk dat naisoleren onder plat bitumendak risicovol is ivm mnogelijke condens en schimmel & houtrot problemen. Ik wil toch echt gaan isoleren heb daarom besloten alleen de muren met gecacheerde pir te isoleren. Het platte dak isoleer ik met 20cm glaswol en daaronder klimaatfolie. (muren zijn gedaan, dak staat op de planning)
 

ABCDE

  • #4
Is de bitumen voorlopig nog niet aan vervanging toe? Anders zou je boven het dakbeschot met PIR kunnen isoleren.
 

Ocsurias

  • #5
Helaas/gelukkig nog niet, sowieso is dat gezien de dak constructie weer een uitdaging op zich. (er komt o.a. een schuin dak uit op het platte bitumen dak en nog wat van zulke fratsen)
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu