Koud dak vs warm dak plat dak nieuwbouw

Togaten

  • #1
Hallo,

Ik heb al wat zitten zoeken op het forum, maar nog niet helemaal het antwoord gevonden.

momenteel plan ik de bouw van een geïsoleerde garage met plat dak. De hoogte van de C24 draagbalken voor het dak komen op 225mm 600 HoH. Tegen het plafond komen gipsplaten.

De wens is om de garage goed te isoleren ivm mogelijk andere gebruiksfuncties in de toekomst. Echter als ik de algemeen geadviseerde ‘warm dak’ methode gebruik komt er nog eens een cm of 20 op de draagbalken te liggen, wat allemaal af gaat van de plafondhoogte ivm max bouwhoogte. Terwijl de 225mm tussen de draagbalken verloren ruimte is..

dit kan geen uniek probleem zijn, en toch kon ik er weinig specifieks over vinden.

De vraag: hoe verminder ik de dikte van het hele dak pakket zonder dat ik vocht problemen krijg of een veel mindere isolatie?
Alvast bedankt
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #2
Maak keuzes... Maximale plafondhoogte of maximale isolatie.
Op basis van je keuze pas je je ontwerp aan.
 

Togaten

  • #3
Ja vroeg me dus af of er geen slimmere tussen oplossing is. Met de koud dak methode met isolatie tussen de draagbalken zou ik al 20cm besparen. Maar is dit echt onwenselijk voor nieuwbouw of zijn manieren om het te doen zonder vocht problemen etc?
 

Impie

Vaste Beantwoorder
  • #4
Dan heb je alleen nog steeds koudebruggen, en je moet je ventilatie goed uitvoeren. Een warm dak is de veiligste en simpelste keuze.

Er zijn verder ook nog tussenoplossingen (tussen koud en warm dak in), maar het is maar de vraag of je daar gelukkig van wordt.
 

Togaten

  • #5
Hmz ok wellicht dan maar naar iets dunnere isolatie platen kijken. Bedankt voor de reacties
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu