Plat dak isoleren volgens warme methode, buren de koude

Woutervugt

  • #1
Hoi!

Ik deel een garagedak met mijn buren. Van dit dak moet de dakbedekking worden vernieuwd. De buren hebben aan de binnenkant geisoleerd, en hebben een mooie geisoleerde pui met een buitendeur. Bij mij is niet geisoleerd en ik heb zo'n garagedeur die naar beneden klapt. Het dak steekt nog een stuk uit als een soort carport, waar de voordeur zit.

Nu wil ik de garage ook isoleren en leefbaar gaan maken. Isoleren dus. Liefst aan de buitenzijde met iets van PIR plaat 90mm ofzo. Dat gaat een hoogte verschil maken die ik erg lelijk vind. Kan ik daar wat aan doen?

Een paar ideeen die ik had
- Toch ook van binnen isoleren met toepassing van het juiste dampfolie
- De dakisolatie tot iets terug laten vallen door boven de carport niet te isoleren, want dat is toch "buiten".Dit zodat ik aan de voorrand gelijk blijf met de buren, en dan iets met schuine randjes aan de isolatieplaat zodat de bitumen netjes oploopt zonder te scheuren

Ik weet het, niet echt briljante ideeen. Jullie misschien betere?

Dank je Wouter!
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #2
Isolatie niet door laten lopen tot de dakrand lijkt me een prima oplossing, zolang daaronder maar buiten is. Controleer wel de overige aansluitingen of daar de extra dikte isolatie past (onder loodslabbes enz.).
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu