Koolborstels vervangen van AEG 6250 & AEG 6450

Pen

  • #1
Geachte deskundigen en forumleden/bezoekers graag wil u attenderen op een uitgebreid verslag mét foto's omtrent het vervangen van koolborstels bij een AEG 6250; dit is de link naar het betreffende klusidee-topic:
AEG Oko Lavamat 6250 - Koolborstels vervangen

Ik zou gaarne het volgende eraan toe willen voegen: forumlid SARK laat zien met foto's dat hij/zij de motor van de wasmachine vanaf de voorkant van de wasmachine wil bereiken... zoals SARK schrijft is het plaatsen v.d. manchetring een lastige doch niet onmogelijke klus...
Vandaag heb ik de koolborstels gerepareerd door de machine vanaf de ACHTERKANT te openen... vele malen eenvoudiger. Je ziet dan dat de motor is opgehangen aan 2 bouten met kopmaat 13mm. Deze zijn eenvoudig te verwijderen, waarna u al ondersteunend de motor voorzichtig met de draden en al iets buiten de machine kan plaatsen. De koolborstels zijn dan prima toegangkelijk.
Door de motor vanaf de achterkant te demonteren voorkomt u 'gepiel' in de machine zelf...
De koolborstels in onze Öko-lavamat AEG 6450 bleken niet versleten te zijn, maar eentje werd door de inwendige veer net niet op de collector van de electromotor gedrukt waardoor er geen contact mogelijk was. Een keer of wat op de koolstift drukken maakte de koolborstel weer werkzaam zoals het hoort.
Ik hoop dat u wat aan deze info, en die van SARK te vinden via de vermelde link, heeft... :D
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Bedankt voor uw tip.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu