Koolborstels vervangen Siemens wasmachine vervolgens andere

Angelique1972

  • #1
Heren, deze vrouw heeft een vraag; mijn Siemens WM14S440NL wasmachine gaf geen storing aan. De motor draaide,pakte water,pompte af maar trommel draaide niet. Na onderzoek op dit forum de koolborstels vervangen. Weer aangezet en vervolgens maakt hij geluid maar pakt geen water. Wederom geen foutcode. Kraan staat open en bij mijn weten alles goed aangesloten. Het water inlaat ventiel,Waar zit daar de stroomtoevoer van? Misschien toch iets niet stevig genoeg aangesloten? Hij heeft een waarop maar er staat geen water op de bodemplaat..wat kan het zijn?
 

Petersch1

  • #2
Angelique,
Koolborstels vervangen als de motor nog gewoon draait ? of bedoelde je de pomp ? Als je de koolborstels hebt vervangen dan is het 'zaak'dat ze goed gemonteerd zijn, dwz de schuine kanten op de juiste manier. Hoe is het gesteld met de V-snaar? Water op de bodem zal wel niet want bij de meeste machine's wordt die dan geheel uitgeschakeld. Waterinlaatventiel wordt geregeld door de machine.

Kontroleer de V-snaar
Hoor je de motor draaien als je de machine aanzet ?
Meestal is het eerst wat water pakken en hierna begint de trommel te draaien. En dat herhaalt zich tot het programma doorgaat, warmen enz.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #3
Controleer of de koolborstels goed zitten zoals hierboven vermeldt, de schuine kanten moeten vlak op de collector zitten.
Bij sommige koolborstels moet een lipje weggedrukt worden om de koolborstels vrij te maken.
Probeer eerst de machine te laten lopen zonder aandrijfsnaar.
Doet de motor het weer dan eerst een paar centrifugeren zonder wasgoed om de koolborstels in te laten lopen.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu