Kom 32mm afvoer van douche tegen; laten zitten of slopen?

Cyruse

Vaste Beantwoorder
  • #1
Situatie: er staat een douche in een badkamer op de eerste verdieping. Dit gedeelte heeft een betonvloer (rest van de eerste verdieping niet).

De plafonds van de benedenverdieping heb ik er uit gehaald en wegens allerlei omstandigheden moeten de afvoerbuizen van de douche en het wasbakje omgelegd worden. Deze afvoerbuizen steken dus recht door de betonnen vloer, vlak boven het plafond in het buizenstelsel.

Vandaag vol goede moed begonnen om de boel om te leggen. Wasbakje ging goed, was gewoon bestaande 40mm. Totdat ik bij het afvoerputje van de douche kwam. Tot mijn stomme verbazing stak door de betonnen vloer een 32mm pvc pijpje die via een sok overging naar 40mm pvc (huis uit jaren 70). Afvoer doucheputje steekt in de 32 mm buis (of zit er omheen, ik kon het slecht zien).



Dat had ik niet gedacht. Wat is wijsheid: het bestaande afvoerputje er uit hakken (wat een enorme rotklus is want alles zit ingegoten in beton) en alles vervangen voor 40mm of gewoon de 32mm afvoerput met sok laten zitten? Ik moet er bij zeggen dat er ook een douche op de begane grond is en dat de douche op de eerste verdieping niet zo gek veel gebruikt zal worden.

Het is wel de bedoeling om op termijn de badkamer aan te pakken, alleen was het nu nog niet de bedoeling...ik zit al tot over mijn oren in het klusgeweld.
 

Rioolman

  • #2
Ik zou het mooi laten zitten en gewoon een verloop er tussen zetten.
Hoewel de norm nu 40 mm is kan zo'n stukje 32 geen kwaad.
 

Fiesiekus

  • #3
Het heeft blijkbaar altijd goed gewerkt; dus lekker laten zitten. Bij evt. verstopping kan je er ook goed bij.
 

Cyruse

Vaste Beantwoorder
  • #4
Heren, bedankt voor de adviezen, ik kan weer verder!
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu