Knallend geluid dak

7-up

  • #1
Hallo,

In februari van dit jaar zijn wij in een huurwoning, gebouwd in 1996, gaan wonen met ons gezin. De eerste nacht dat we er sliepen constateerden we gekraak en geknal, zo erg dat ons dochtertje niet durfde te slapen en onze zoon en wijzelf werden er wakker door. Maar we hadden nog niet de link gelegd met het dak.

De tweede nacht zei mijn man dat het leek of het dak knalde. En inderdaad, het dak veroorzaakt de knallen. Na op internet gezocht te hebben bleek dat ons dak niet de enige herrieschopper is en zijn we meteen bij de woonstichting langs gegaan om verhaal te halen. Zij zeiden dat het gewoon normale geluiden zijn en dat er nooit iemand over heeft geklaagd. Er zijn bouwinspecteurs langs geweest, gestuurd door de woonstichting, en die zeiden dat het normaal is en dat elk dak kraakt. We hebben het gezin wat voor ons dit huis huurden gesproken en zij zijn verhuisd vanwege het dak!!

Nu, meer dan een half jaar verder, zitten we nog steeds met geluidsoverlast van het dak en de woonstichting weigert om er iets aan te doen. Wij zijn zelfs op de zolderkamer gaan slapen, omdat ons dochtertje die eigenlijk op de zolderkamer sliep bang is van het kabaal en er echt niet kon slapen. Nu liggen wij bijna elke nacht wakker, maar dat liever dan ons dochtertje!
Overigens horen we de knallen door het hele huis, maar op de zolderkamer is het echt heel erg. Onze zoon en ons dochtertje, die een verdieping lager slapen, hebben we oordopjes aan laten meten zodat ze niet meer wakker schrikken.

Het knallen is het ergst als het waait en als de zon heeft geschenen. In het voorjaar en de zomer was het heel erg en nu wordt het wat rustiger. Overdag maakt het dak ook lawaai maar dan veel minder en overdag zijn we meestal niet thuis dus hebben we er vanzelfsprekend geen last van.
Na een zonnige zomer dag begint het ongeveer rond 23.00u en stopt het rond 10.00/11.00 uur in de ochtend. Hoe het in de winter is weten we nog niet, we wonen hier sinds februari 2014.
Het betreft trouwens opstalan dakelementen.

Nu is onze vraag, is hier wat aan te doen? Het is een huurwoning dus wij mogen hier zelf niets aan doen. De woonstichting doet niets, omdat er volgens hen niets aan te doen is en er geen probleem is, maar is dit ook zo? Als er wél iets aan te doen is kunnen we dit wellicht voorleggen en hopelijk iets voor elkaar krijgen bij de woonstichting, zodat wij weer kunnen slapen 's nachts.

Mvg,

Seven
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #2
We hebben hier twee recente topics hierover: dakplaten en dakkapel. Het is een lastig probleem, zeker als je zelf geen wijzigingen mag uitvoeren. Ik gaf in een ander topic al het advies om een bouwpatholoog in te schakelen.
 

7-up

  • #3
Een bouwpatholoog inschakelen, daar ga ik eens achteraan. Hier had ik nog nooit van gehoord.
Hopelijk heeft onze woonstichting er oren naar om een bouwpatholoog in te schakelen.
Bedankt voor de tip.
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #4
Geef je nog even een terugkoppeling achteraf? Ben wel benieuwd wat een bouwpatholoog ervan vindt.
 

KlusPep

  • #5
Gooi 4 pannen naar beneden en zeg dat ze er afgezwaaid zijn. Nu moet de woningstichting wel langskomen. Misschien valt er iets op tijdens het leggen van de pannen.

Heel slecht. Ik weet het. :oops:
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #6
Je hebt zeker onder het dak gelopen toen die pannen eraf vielen. :?
 

7-up

  • #7
Nou dat zullen we maar niet doen met de dakpannen :D
Er zijn wel aannemers langsgeweest, 2 keer zelfs, in het voorjaar, maar ze kwamen telkens overdag en het was ook niet zonnig en dan knalde het natuurlijk niet. Dus er was geen probleem zeiden ze!

Ik ben bij de woonstichting geweest gisterenmiddag en heb gevraagd of ze een bouwpatholoog langs willen sturen, maar hier hebben ik nog geen echte reactie op gehad ze zouden het gaan overleggen was het antwoord. Dat is het antwoord overal op dus we zijn heel benieuwd of ze het echt zullen overleggen.

Als er daadwerkelijk een bouwpatholoog langs is geweest geef ik zeker een terugkoppeling!
 

7-up

  • #8
Hallo allemaal,

Wij hebben besloten te gaan kopen. We zijn nu al sinds begin maart bezig met de woonstichting en ze willen er niets aan doen. Wij hebben ontzettend veel slaaptekort doordat we niet kunnen slapen in ons huis. De kinderen zijn verschrikkelijk moe doordat zij, ondanks de oordoppen en ondanks dat ze niet meer op zolder slapen, nog steeds regelmatig wakker schrikken. Zo kan het niet langer!

We hadden al een tijd een prachtige woning op het oog en nu zijn we in de gelegenheid deze woning te kopen, dus hier gaan we voor! Een nieuwe start en het huis heeft een normaal, rustig dak! Over een paar maanden hebben we eindelijk weer nachtrust :D

Dus wij gaan uiteraard niet meer met een bouwpatholoog in zee. Ik wil iedereen die ook met een knaldak zit heel veel succes wensen in ieder geval!

Groet,
Seven
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu