Kloppende flexibele leiding/radiator

Bozz@B

 • #21
Beste Jan,

Dank voor jouw antwoord.
Het onderblok is bewust scheef gezet in de baan van de leidingen. Het tikken is er niet minder op geworden, maar ook niet meer.
De leiding heeft vrij spel momenteel gezien de verdeler los hangt. Na het losmaken is de verdeler circa 1 cm gezakt en bij de twee leidingen die geluid maken zelfs 1,5 cm.

De tik ontstaat naar mijn idee in de hoek van de verdeler en dreunt vervolgens door naar de radiator in de kamer.

De tikken zijn er nu ongeveer 3 tot 4 bij iedere opwarmbeurt en met afkoelen en tussendoor hoor je niks meer. Dit was wel zo voordat we de radiator en het onderblok vervangen hadden. Als je de leiding vastpakt voel je de tikken. In ieder geval de meest heftige tikken. Dit is enkel op deze aanvoerleiding als je de leidingen vastpakt bij de verdeler.

Heeft nog iemand een idee om de klappen op te verminderen/te laten verdwijnen? Denk je dat het zin heeft om de leiding los te maken van de verdeler en opnieuw vast te zetten?

Alvast dank voor jullie reacties. Hoop dat er een oplossing komt zodat we ons woongenot terug krijgen van de woning.
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Klipper23

  • #22
  Blijft vreemd.
  Je zou de radiator nog even uit de beugels kunnen halen om te kijken of het geluid dan weg blijft.

  Je geeft aan dat de verdeler schuiner is komen te hangen doordat de buitenste slangen er flink aan trekken, tikken bij kunststof heb ik nog niet eerder gehoord, maar eens moet de eerste keer zijn, wat dat betreft kijk ik nergens van op.

  Je weet zeker dat de hoofd aanvoerleidingen naar de verdeler niet klem lopen en bij opwarmen of afkoelen dit geluid veroorzaken?

  Et nieuwe slangen kun je ze in ieder geval op de juiste lengte maken en tevens zorgen dat er niets in de mantelbuis ligt waardoor buis klem loopt.
   

  Bozz@B

  • #23
  Beste Klipper,

  De radiator uit de beugels heb ik ook geprobeerd, enkel zonder effect. Het tikken blijft.

  Wat betreft de hoofd aanvoer, zou ik de klappen/tikken dan ook niet in andere kamers moeten horen? Ik heb getest met alle radiatoren open en alleen de tikkende dicht. Geen tikken. Daarna geprobeerd met enkel de tikkende open en de rest dicht, wederom tikken. Ik zie geen klemgelopen hoofd aanvoer, maar ik ga dit nog eens goed observeren.
   

  Jan

  Algemeen beantwoorder
  Moderator
  • #24
  Het geluid ontstaat enkel wanneer ik de radiator open zet in één van de kamers. Altijd dezelfde. Ik heb geprobeerd om alle radiatoren open te zetten en alles dicht en enkel deze, maar geen effect.
  Op die radiator zit ook geen thermostatische kraan?
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu