Kleine knop van WC Geberit duofix werkt niet

WHas

 • #1
Beste allemaal,

Op jullie forum las ik over exact hetzelfde probleem wat ik momenteel ook heb. De kleine bedieningsknop van het spoelmechanisme werkt niet meer; hij lijkt ergens onderin te blokkeren.

Ik heb inmiddels alles los gehaald en het zgn. bodemventiel eruit gehaald. Ook bij mij lijkt dus het palletje losgeschoten te zijn of stuk te zijn. Heel vreemd, want aan de buitenkant zie je er niets aan. Zie bijgevoegde foto:Ik denk dat de beste en snelste oplossing is om maar een nieuw bodemventiel ergens te bestellen. Als iemand nog een tip heeft, dan hoor ik die graag.

Bedankt alvast.
Wim
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Jan

  Algemeen beantwoorder
  Moderator
  • #2
  Topic gesplitst, kapen is niet toegestaan.
   

  Ambidexterity

  • #4
  Leuk die oplossing, maar niet iedereen heeft zomaar zo'n printer op de plank staan.
   

  Buva

  • #5
  Dat is ook MIJN oplossing. Het gaat meer om wat het daadwerkelijke probleem is, de twee afgebroken pinnetjes.
  Je kunt ook:
  - 2 gaatjes waar de tabs waren boren en twee schroefjes er doorheen jagen.
  - stukje plastic opvouwen tot een U-vorm en vastplakken
  - groene stuk waar het afgebroken stukje was opwarmen en naar binnen duwen
  - 4 gaatjes boren in de verhoogde delen en draadje doorheen trekken
  ..... noem het maar op

  Ik las nergens wat het exacte probleem was en iedereen kijkt naar dat gekke haakje aan de onderkant.
  Het gat er dus alleen om dat je iets hebt wat van onderen aan de ringen op de witte plunjer haakt als de groene plunjer omhoog gaat.

  Je kunt natuurlijk ook een compleet nieuw ding kopen, maar ik ben meer van dingen repareren. Dit onderdeel heeft amper iets te verduren bij normaal gebruik en ik verwacht dat mijn oplossing iig het net zo lang volhoudt als, als niet langer dan, het origineel (16jaar). En zo niet ... dan heb ik het weer binnen 10minuten gefiksed ipv dagen wachten op een onderdeel.
   

  JanRB

  • #6
  Misschien van nut voor anderen :-)

  MvG Jan
   
  • Like
  Waarderingen: Mick72

  Buva

  • #7
  Kijk ... Een fix, ipv een vervanging.
   

  Kfantie

  • #8
  Dank voor het advies. Mocht iemand met hetzelfde probleem hebben, ik heb het opgelost met twee schroefjes in het groene gedeelte. In het witte gedeelte wilde ik liever niet boren.

   

  Stephan D.

  • #9
  Hallo, ik zag de oplossing met het schroefje. Heel goed. Alleen dat je dan een gaatje hebt dat afgedicht moet worden. Ik heb het kunnen oplossen met plastic palestijnenbandjes (Colsonbandjes). Ze moeten exact op juiste posite zitten, anders lekt het ventiel omdat de bodemdichting dan niet volledig beneden zit. Ik heb er voldoende geplaatst (tot volgende aanslag), zodat ze niet kunnen verschuiven. Voordeel tov schroefje, is dat het niet destructief is, je altijd makkelijk kan aanpassen en ze roesten niet. De bandjes kosten minder dan 1€. Tips : Tegelijkertijd heb ik ook wat siliconenvet aan de O-ring van de hoofdspoeling gedaan, zo klikt deze beter bij het monteren. Ook de spoeling heb ik op minimaal verbruik ingesteld. Veel plezier.
  Grs,
  Stef.
  20210130_120514.jpg
   

  Mick72

  • #10
  JanRB schreef:
  Misschien van nut voor anderen :-)

  MvG Jan
  Bedankt voor de tip @JanRB ! Werkt prima. Opgelost.
   
  Laatst bewerkt:

  Jemtem

  • #11
  Prima oplossing die 2 kleine parkertjes klein drupje warme lijm ertegen tegen het lostrillen en de kleine spoeling werkt weer perfect. Let er wel op dat je het in de gemonteerde unit schroeft en lijmt. Als je dat niet doet dan krijg je de cilinder niet (of heel moeilijk) meer over die schroefjes geschoven.
  Bedankt allemaal, scheelt weer de aanschaf van een hele unit zoals Geberit me voorstelde.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu