Klein stukje omhoog met een sanibroyeur

Johnnvb

  • #1
Klussers,

Wij willen thuis in de badkamer een sanibroyeur, de afvoer willen we in de vloer leggen zodat we de verhoogde vloer minimaal kunnen houden. Echter komt de afvoer vanuit de standleiding net niet qua hoogte gelijk uit met die van de sanibroyeur.

Is het volgende mogelijk:
Vanuit de sanibroyeur 1 meter horizontaal, 2x 45 graden bocht, weer een meter horizontaal en dan 2x 45 graden omhoog. Het zijn dus 2 45graden bochtjes gedraaid op elkaar. Het hoogte verschil is dus iets van 2-3 cm. Is de waterdruk die de pomp creëert genoeg om dit te overbruggen zonder dat er water terug stroomt?

Ik kan de sanibroyeur ook eventueel op de afvoer van de wastafel aansluiten. Echter eindigt de afvoer van de wastafel met een horizontaal t stuk op de hoofdafvoer. Ik wil voorkomen dat de sanibroyeur het water de verkeerde kant op stuurt door het t stuk. Een y stuk plaatsen is haast onmogelijk zonder alles open te breken.

Wat is er mogelijk in deze situatie?

Bedankt!

NG20211129-050312.png
 

Marcn.88

Vaste Beantwoorder
Moderator
  • #2
een sanibroyeur is bedoelt om vervuild water omhoog te pompen dit zal dus geen probleem zijn, zorg wel dat de broyeur kan afpompen in een leiding van voldoende diameter minimaal 50 liever 75 anders kon het wel is de verkeerde kant opgaan met als gevolg een gevulde wastafel oid
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #3
Sanibroyeur heeft normaal genoeg aan een afvoer van 32 of 40 mm.
Bij grotere diameters kan hij geen druk opbouwen om het weg te pompen.
 

Johnnvb

  • #4
De afvoer is 40mm, voldoende dus. Waar ik bang voor ben is dat niet de complete boodschap wordt weggespoeld vanwege het stukje omhoog en dus deels terug komt of blijft hangen in de afvoer.
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #5
Kijk maar eens bij de specificatie van een sanibroyeur, dan kun je daar de opvoer hoogte lezen.
Maar de leiding moet wel direct naar de stand buis lopen, en niet met een T-stuk worden aangesloten op de afvoer van de wastafel.
Want dan heb je grote kans dat het vuile water tegen het plafond spuit vanuit de wastafel.
 

Johnnvb

  • #6
Ja als ik puur naar de opvoerhoogte kijk zit ik safe. Alleen ik lees overal dat als je omhoog wilt, je afvoer van af de sanibroyeur direct omhoog moet en dan horizontaal verder kan gaan. Niet zoals bij mij, eerst horizontaal en dan verticaal omhoog. Maar bij mij hebben we het over 3cm omhoog en geen meters omhoog zoals ik overal lees.
 

Marcn.88

Vaste Beantwoorder
Moderator
  • #7
ik bedoelde met de minimale leidingdiameter de leiding waar de broyeur leiding op loost als dit ook 40 is kon het wel is de andere kant op lopen dan als bedoelt
 

Edwinnn

Vaste Beantwoorder
  • #8
Als de opvoerhoogte groot is moet je inderdaad eerst omhoog en dan horizontaal, dat lijkt me niet het probleem. Maar wat ik denk dat er gaat gebeuren is dat het water met vrij grote kracht die verticale buis in gaat en deels terugstroomt, welk proces zich dan een aantal keren kan herhalen, zodat de broyeur blijft aanslaan. Ik hoop dat de verticale buis een flink grotere diameter heeft en het zou nog wat beter zijn als de kleinere buis een beetje afloopt voor hij op de verticale buis afwatert (of met een 30 graden stuk of zo).
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #9
Ik zou me zorgen maken over het water wat in de diepere gedeeltes achter blijft.
Tenzij je dat apparaat maar voor de helft van het gemak gebruikt. :wink:
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu