Kitten tussen muur en deurkozijn?

LexVD

  • #1
Hallo,

Wellicht een beginnersvraag, maar ik heb nog niet veel ervaring met schilderen en of kitten.

Ik heb een muur die een hoek heeft met een muur met deur vlak er naast, misschien beter op de foto's te zien wat ik bedoel.

Punt is dat er heel klein beetje ruimte zit tussen de muur en het deurkozen, ik schat ongeveer een halve cm. Op de foto is ook te zien dat de muur al meerdere keren geschilderd is, maar deze ruimte tussen muur en deurkozijn nooit goed geschilderd is (moeilijk om goed bij te komen en dekkend te schilderen).

Mijn idee is nu om de ruimte op te vullen met acrylaatkit en daarna over heen te verven, om zo een mooi resultaat te krijgen. Is dit een goed idee?


 

Reaven

  • #2
Zo te zien een binnendeur. Met anti crack acrylaatkit is dat geen probleem . Laat deze wel goed drogen , de kit ik die gebruik droogt bijv maar tegen de 2mm per 24u. Staat wel in het productblad. En smeer het niet te dik, kit is elastischer dan verf en dan krijg je barstjes. Mijn ervaring is wel dat als je het niet schildert het lelijker word (verkleurd ed). Ik doe er dan vaak ook eerst een grondverf over en dan de lak.
 

De Bob

  • #3
Neem kit op kleur

Kit gaat slecht samen met verf.

Kit blijft flexibel en werken, verf doet dat niet, vandaar.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu