Keukenvloer bij-verwarming: elektrisch of met CV water?

Marc-S

  • #1
Mensen,

Ik wil in mijn keuken vloerverwarming leggen (op vloer opgebouwd met zwaluwplaten die op de houten vloerbalken liggen).

Het gaat om bijverwarming. Er zit ook nog een grote plaatradiator aan de muur.

De beloopbare vloer is ca 6 m2.

Wat is aan te bevelen voor deze 6 m2: Elektrische vloerverwarming of met warm water van de CV door slangen?

Thanks
 
  • Klusservice
    Klusidee
    Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
  • Degooyer

    Specialist Vloerverwarming
    • #2
    Elektrisch!
    Ben je klaar voor nog geen € 350,00 incl. thermostaat.
     

    Marc-S

    • #3
    OK.
    Ik zat wel te denken aan het verschil tussen badkamer en keuken.

    In de badkamer ben je allen ‘s ochtends vroeg en ‘s avond na het eten. Dus maar 2 relatief korte perioden per dag.

    In de keuken ben je vaak veel meer en in het weekend loop je daar vaak in en uit.
    Een keuken wil je niet continue elektrisch bijverwarmen. Elektrisch is wat energieinhoud een stuk duurder dan gas.

    Dus als je de keuken de overdag een beetje op redelijke temperatuur wilt houden, lijkt mij een vloerverwarming gekoppeld aan de CV de voorkeur, ook al is dat systeem bij aanschaf en installatie wat duurder dan met een warm water systeem gekoppeld aan de CV.

    Is dit een correcte gedachte, of zijn er juist speciale redenen voor elektrische vloerverwarming in keuken?
     

    Roykes

    • #4
    Welke h.o.h afstand wil je het leggen.
    ter info:
    bij ho.h 100 en gem. water temp van 35 graden hou je bij 6 m2 ongeveer 500 W over. ( in het gunstigste geval ) als ik snel reken met kengetallen dekt dit niet je transmissie.

    heb je er al over nagedacht om geen vloerverwarming toe te passen?
    als je toch de radiator wil laten hangen? persoonlijk denk ik dat je weinig voordelen gaat krijgen.
     

    Bert pit

    • #5
    Ik heb de VV (water) zeer aan de oppervlakte gelegd net onder de tegels, zodat het snel warm is. Dit bevalt erg goed.

    Omdat ik het combineer met zoneverwarming, kan ik alleen op momenten dat het nodig is de vloer "aanzetten", dat bespaart een hoop energie. De opwarmtijd van de vloer is circa een half uur.

    Mijn keuken is half open en wordt voor 80% verwarmd door de eetkamer. In de keuken hangt ook een thermostaat. Als de keuken niet snel genoeg opwarmt, spring de vloer bij. Daarnaast kan ik hem handmatig aanzetten.

    Als het de hoofdverwarming is van de keuken en de keuken is gesloten, dan wordt het een ander verhaal.
     

    Login

    Je wachtwoord vergeten?
    Nog niet geregistreerd? Registreer nu