Ketel slaat niet aan - watertemperatuur is te heet

A

Anonymous

Gast
  • #1
Ik heb het volgende probleem;

Ik heb een Nefit EcomLine HR CV ketel, maar deze slaat niet aan met mijn Honeywell Chronotherm 3 thermostaat. (ander type thermostaat al reeds geprobeerd - geen succes).
De code op het display is 0 en als op de serviceknop gedrukt wordt staat er een Y. Wat volgens de handleiding duidt op;
0 + Y = Watertemperatuur is hoger dan ingesteld; toestel wacht.

Nu kan ik een week wachten, maar het watertemperatuur volgens het toestel zakt niet! Nu heb ik geen problemen met het tapwater, deze wordt prima verhit en hapert/weigert nooit. Alleen de CV wordt niet verwarmd.

Als ik daarentegen het 'service' knopje op de UBA schakel, (en de ketel dus op vol vermogen gaat draaien) worden alle kachels in huis wél warm. Hij slaat dus niet aan omdat de ketel zegt dat het water temperatuur hoger is dan ingesteld.
Draaien aan de instelpotmetertjes (... in ieder geval die kleine draaibare metertjes) heeft geen effect op de meldingen. De ketel doet al zo sinds het kouder is geworden en ik de ketel wil gebruiken, voor die tijd geen last van gehad!

Een hoop informatie, maar ik hoop dat hierdoor iemand mij kan helpen want het is toch een vervelend probleem, elke keer het 'service' schakelaartje aan en uit schakelen is ook geen doen na een week!
 

AvDijk

Vaste Beantwoorder
  • #2
Het lijkt er op dat er 2 dingen mis kunnen zijn:
1. Meting CV water temperatuur gaat niet goed, meet steeds te heet. Is dit uit te lezen?
2. Maximale aanvoertemperatuur staat (veel) te laag. Ik weet niet hoe dit bij deze ketel in te stellen is, zie eventueel de gebruiksaanwijzing.
 

Gorp

Specialist Verwarming
  • #3
Hoi,

Batterijen gecontroleerd van de thermostaat?
Misschien een slechtwerkende 3-wegklep, die halfweg blijft hangen.
Veel meer kan er eigenlijk niet aan de hand zijn.

suc6
 

Cvolieboy

Specialist Verwarming
  • #4
Hoi Mat,

Vaak komt dit voor als er een lekkende warmwaterkraan aanwezig is of een lekkende warmwaterleiding (druppeltje is al voldoende).

Omdat u de ketel met de serviceknop om het warme water heen leid zal deze wel reageren en de CV verwarmen.
De sensoren zijn waarschijnlijk niet defect maar geheel uitsluiten dat de retoursensor vervelend doet kan ik niet.

Van welk bouwjaar is het toestel en welk type nummer heeft het .

Vr Gr
 
A

Anonymous

Gast
  • #5
Het typenummer en bouwjaar kan ik nergens vinden, wel staat er op de handleiding Februari 1997, maar dat kan ook de datum zijn van de handleiding

Alle warmwaterkranen zitten goed dicht, leidingen die ernaartoe lopen zijn ook niet warm, dus denk niet dat daar een lek zit...

Thermostaat werkt prima, nieuwe batterijen heeft geen effect, werkt hetzelfde... Iemand nog een idee wat ik kan proberen?

Monteur was ook al geweest, maar die kon het probleem niet vinden, daar moest hij een specialist voor de Nefit CV bij halen...
 
A

Anonymous

Gast
  • #6
Ik heb een testrapport gevonden van de CV ketel, en ook even een paar foto's gemaakt:
Keteltype = Nefit EcomLine HRC 30V 52031


De UBA normaal-----------De UBA als de Service knop ingedrukt wordt


De temperatuur meter + druk meter


Temp. meter zit overigens onder de UBA (eraan vast). Zoals op de foto te zien is, blijft deze staan op 63 C, ongeacht wat de instelpotmetertjes aangeven/veranderen.
Iemand nog een goed :super: :?:
 

Xr8

  • #7
Haal de thermostaat kabel eens los en vervang deze door een draadbrug.
Misschien is er iets mis met de thermostaat kabel.

Succes.
 

Ketelpak

  • #8
Hallo Xr8


Als de kamerthermostaat op kroonsteen 1 2 is aangesloten, kan het zijn de driewegklep motor defect is.
Deze zit onder de boiler gemonteerd, grijs kastje kijk of het handeltje beweegt tijdens het test met de service knopje.

succes
 

W en d

  • #9
Boilersensor is defekt en moet vervangen worden. Zit je op het ogenblik in de kou dan kun je achter het klepje waar service en reset op staat op de uba het schakelaartje met schoorsteenveger activeren dan heb je tenminste warmte, let wel deze zul je zelf weer uit moeten zetten als het op temperatuuur is.
 

Remch

  • #10
Als je de ketel reset, moet driewegklep omlopen. Doet hij dit niet dan is de motor van de driewegklep defect. Gebeurt dit wel dan is boilersensor defect.

Succes.
 
A

Anonymous

Gast
  • #11
De onderste mantel van de ketel zit vast-gepopnageld. Hierdoor kan ik de 3-wegklep niet bekijken, met een spiegel en een lamp heb ik hem wel zien zitten, en er lag een oud-vaaddoekje tegenaan. Deze heb ik sowieso weggehaald, maar verder kan ik er niet veel aan zien, omdat ik niet de mantel eraf ga monteren. Ketel doet het nog steeds niet goed.

Misschien ligt het probleem in de UBA? Want als ik de ketel uitzet (stekker eruit) dan koelt hij wel af, en na 2 uur ongeveer is de temperatuur op het metertje gedaalt naar ongeveer 30 graden. Maar zodra de stekker er weer in gaat warmt hij de boiler weer op en stijgt de temperatuur weer tot 63 graden, waarna de CV aangeeft dat het water weer te warm is...

Daarbij komt dat vanmorgen na het douchen (en de hendelkraan naar koudwater heb dichtgezet) de CV prima reageert op de thermostaat! Hij slaat aan en weer uit op de gevraagde momenten! Maar toen daarna m'n vrouw ging douchen was het uit met de pret, ketel geeft weer dezelfde foutmelding...Vreemde situatie niet?

Verder ook geprobeerd de draden te veranderen, heeft geen effect, ook als kroonsteen 1&2 direct op elkaar (zonder thermostaat) worden aangesloten reageert de CV ook niet....
 

Gorp

Specialist Verwarming
  • #12
Zoals eerder al aangegeven door een andere forummember, zal het toch iets te maken hebben met Uw boilersensor.
De onderste mantel moet er hoe dan ook af.
Normaal gezien zit deze niet met popnagels gemonteerd, en is die zo te verwijderen.

Om tot een goede diagnose te komen, moet deze mantel eraf.

suc6
 

Cvolieboy

Specialist Verwarming
  • #13
Hoi Mat,

Een lekkende kraan intern /extern zal eerder het probleem zijn, en vrouwen kunnen ook nergens afblijven :mrgreen:

Als u vertelt dat het met de kraan in de douche veranderen wel weer werkt denkt dan maar aan die kraan, omdat de ketel dan op de boilerstand blijft staan.

Vr Gr en succes ermee
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu