Ketel slaat niet aan.

Evarist

Vaste Beantwoorder
  • #1
Ik heb een Radson ketel ER318 met gasblok Honeywell, die niet aanslaat.
De waakvlam brandt. Na het hoger zetten van de thermostaat begint de pomp te draaien en het gasblok 'klikt'. De brander slaat echter niet aan. Wat kan er fout zijn?
 

Ketelchrisje

Specialist Verwarming
  • #2
Gasblok defect.

je kan proberen voorzichtig met een klein hamertje aan de zijkant van het gasblok te tikken en dat de hoofdgasklep weer openspringt maar dit is een tijdelijk lapmiddel.

gasblok moet vervangen worden.
 

Evarist

Vaste Beantwoorder
  • #3
Dat tikken heb ik al geprobeerd :p echter zonder resultaat. Is er niets te herstellen, want ik wil de ketel vervangen, maar ik moet 2 maand wachten op een nieuwe.
 

Ketelchrisje

Specialist Verwarming
  • #4
Twee maanden :shock: :shock: :shock:

dat is wel heel lang, bel ze op met de mededeling dat je huidige toestel kapot is en dat er zsm een nieuwe moet komen en kunnen ze dat niet sneller leveren dat je dan een andere installateur zoekt.
 

Evarist

Vaste Beantwoorder
  • #5
Bedankt, Ketelkrisje. Ik heb 5 installateurs gecontacteerd en die zeggen allemaal 2 a 3 maand. Ik zal proberen met elektrische verwarming en de houtkachel een beetje aan te modderen.

Een vooruitziende vraag. Als het erg vriest moet ik op logé bij familie, maar wat doe ik om de verwarming te beschermen tegen vorst? Leegmaken lukt niet zo heel goed. Je krijgt het laatste er nooit uit. Kan ik met stroom niets doen?
 

Mobel

Specialist Verwarming
  • #6
Zo een gasblokje kost volgens mij minder dan wat je in die 2 maanden gaat verbruiken met elektr kachels :mrgreen:


je kan ook ff rondkijken naar een 2ehands exemplaar, staat op internet precies zo een ketel compleet voor 100euri vraagprijs :wink:
 

Chathanky

  • #7
Er is een site waar je je klus kan aanbieden.
Installateurs kunnen hierop een bod doen. Je zal best iemand vinden die een dagje vrij heeft. Een hele dag hoeft het uitwisselen veelal niet te duren.

Dat het nu al een gekkenhuis zou zijn met Dit "koude" weer?
 

Evarist

Vaste Beantwoorder
  • #8
Bedankt voor de replies. Ik ga er een nachtje over slapen en morgen beslis ik. Ik heb trouwens zo'n ketel gevonden op 2dehands ook voor 100 piek. Ik laat jullie weten hoe ik het opgelost heb.
 

Chathanky

  • #9
100 piek? 45 euro is niet veel en zeker wel de moeite waard dan. :mrgreen:
100 euro is dan weer wat minder aantrekkelijk.
 

Mark en 3 meiden

  • #10
Woon je in noord holland?
 

Evarist

Vaste Beantwoorder
  • #11
Hallo, hier benk weer. Ik heb een gelijkaardige ketel gekocht voor 100 euri. Hij is echter 15 jaar jonger, is een HR+, heeft 50% meer vermogen en een model zonder waakvlam.
Ik heb de ketel zelf geplaatst, de aansluitingen waren identiek evenals de positie. 3 u vuil en zwaar werk en klaar is kees.
Bedankt iedereen om mee te denken.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu